Oversized kaput nosi se preko čipkaste haljine i čizama i ove godine

Inspirirani lijepo dizajniranim čipkastim haljinama iz 1930-ih, njegovani odjevni heroji glavni su oslonac H&M Fall Fashion kolekcije za nadolazeće hladnije dane.

Postoji osam komada, svi s vintage detaljima poput naglašenih rukava i volančića te modernim, voluminoznim krojevima. U paleti boja prljavo bijele i jake crne kao kontrastom, dok su čipka, jacquard i vuna u kolekciji izrađeni od održivijih materijala, što odražava trajnu predanost H&M-a održivijoj modnoj budućnosti.

H&M haljine kaputi gleznjace cizme 2020

Kolekcija je zapravo istraživanje ljepote i inovacija koje stoje iza recikliranih materijala i još je jedan korak ka cilju H&M-a da do 2030. godine koriste samo reciklirane materijale i proizvode iz održivog izvora.

H&M gleznjace cizme kaputi haljine

Uz nosivu kombinaciju – oversized kaput koji se nosi preko čipkaste haljine i čizama, vrhunski je dokaz da nova sezona govori o pronalaženju snage u bezvremenskom dizajnu.

H&M Fall Fashion kolekcija naglašava to kombinirajući vintage siluete s modernošću u različitim dužinama haljina u rasponu od mini do maxi, zajedno s kaputom dvostrukog kopčanja u punoj dužini.

jesenska kolekcija haljine i kaputi H&M

Viši izrezi, umetci od čipke i naglašeni rukavi reinterpretirani su za danas, dok su čipka, jacquard i vuna ponovno zamišljeni u inovativnim recikliranim tkaninama.

Čitava kolekcija ponosno je izgrađena na održivijim materijalima – reciklirani poliester, reciklirani najlon i reciklirana vuna potječu od tekstilnog otpada, plastičnog otpada ili njihove smjese – dajući novi život starim PET bocama, staroj odjeći ili tekstilnim ostacima.

H&M gleznjace haljine kaputi jesenska kolekcija

Danas je 57 % materijala koje H&M Group koristi za izradu odjeće organski, recikliran ili drugi materijali iz održivih izvora. U 2019. godini koristili smo reciklirani poliester koji odgovara gotovo 537 milijuna PET boca.

Facebook Like Button