Ovog lipnja čekaju vas sjajni filmovi o životinjama i njihovim pustolovinama

Pandemija Covida dovela je do naglog porasta broja vlasnika pasa, jer ljudi žele utjehu i društvo ljubimaca svom domu, no budući da mnogi od njih nabavljaju štence prvi put, nema kraja izazovima kada je riječ o tim slatkim krznenim klupkima.

dokumentarni-film-stenci

Dvanaest štenaca i mi

Premijerno od subote, 4. lipnja 2022., na Visat TV u 14:00

Ova serija prati uspone i padove u životu desetak štenaca i njihovih obitelji tijekom tih prvih ključnih zajedničkih mjeseci. U seriji istražujemo kako se novopridošli ljubimci razvijaju, kako uče i prilagođavaju se novoj sredini te snažan utjecaj koji mogu imati na život svojih ljudi.

Od neočekivanih pauza za obavljanje nužde do prvih šetnji i neprospavanih noći, pratimo radost i kaos koje novi štenac može donijeti, a bihevioristica za pse Louise Glazebrook ovdje je kako bi obiteljima pružila stručne savjete kada poteškoće s psima postanu nesavladive.

dokumentarni-film-stenci-1

Tematski blok: Vikend sa štencima

Cijeli dan u subotu 4. lipnja i nedjelju 5. lipnja 2022 na Visat TV

Pozor svim ljubiteljima pasa! Ovaj vikend posvećen je našim najodanijim prijateljima dok istražujemo živote štenaca diljem svijeta. Kako ih odgajaju, s kakvim se izazovima suočavaju štenci i vlasnici pasa, i kako štence obučavaju da postanu psi vodiči? Uz premijeru serije ‘Dvanaest štenaca i mi’, ovaj ćemo vikend dobiti odgovor na ta i ostala pitanja.

grizli-medvjed-1

Tematski blok: Sezona medvjeda

Svakog radnog dana navečer, od ponedjeljka 13. lipnja u 20:00 na Visat TV

Ovaj mjesec vodimo vas na put oko svijeta kako bismo pobliže upoznali život medvjeda i onih koji o njima brinu. Svjedočimo kušnjama i nevoljama jednog centra za spašavanje u British Columbiji u Kanadi, istražujemo ponovno uvođenje medvjeda u Europi i pratimo borbu za opstanak raznih medvjeda diljem Kanade i Aljaske.

grizli-medvjed-2

Susret s grizlijima

Ponedjeljka 13. lipnja u 20:00 na Visat TV

Pokajnička priča filmaša Phila Timpanyja prati ga kroz preobrazbu iz lovca na medvjede u strastvenog zaštitnika grizlija. Provodeći mnogo vremena u blizini grizlija, shvatio je da su kudikamo društveniji i inteligentniji nego što smo mislili.

Proučavati, snimati i pomagati ljudima da razumiju te vrhunske grabežljivce i s njima ostvaruju suživot postalo je njegovo životno djelo. Ovaj film donosi priču o zdušnom i strastvenom snimanju kojim su dokumentirani Sophie i njezini mladunci.

grizli-medvjed

Divlji grizliji Yukona

Srijede 14. lipnja u 20:00

Duž Arktičkog kruga u Yukonu na kanadskom sjeveru, grizliji se u surovom okolišu bore za opstanak dok očajnički nastoje dobiti dovoljno na težini kako bi preživjeli tamošnje duge i oštre zime, spavajući zimski san u svojem brlogu. Ovaj dokumentarac pripovijeda priču o novopečenoj majci koja traži hranu po tundri sa svojim malenim mladuncima.

Dok se gosti lososom usred mriještenja tijekom rane zime, najzad vodi svoju obitelj na planinu Bear Cave Mountain do svojeg brloga… i nesigurne budućnosti.

Otkrivanje životinjske inteligencije

Nedjelja 12. lipnja u 16:45

Gladni umovi šuljaju se našim oceanima, a današnja nova otkrića pokazuju iznimnu inteligenciju mnogih morskih grabežljivaca. U Argentini, kitovi ubojice služe se raznim strategijama loveći ribe i morske lavove, no znanstvenici tek sada shvaćaju razmjer njihove sposobnosti da se specijaliziraju za različite tehnike i podučavaju svoje potomstvo.

inteligencija-zivotinja

Na Aljasci grbavi kitovi surađuju kako bi razvili ubojitu mrežu, pri čemu svaki član jata ima drugačiju ulogu. U Južnoafričkoj Republici, dupini i blune surađuju kako bi se okoristili migracijom srdela, tvoreći nevjerojatno savezništvo između ptičjeg mozga i snage sisavaca.

To su neke od novootkrivenih tajni oceanskih supergrabežljivaca, morskih genija…

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button