Pet najboljih plaža za pse u Hrvatskoj

I dok su diljem Europe i svijeta plaže za pse sasvim normalna stvar, kod nas je to ipak tek rastući trend.
Kako sve više ljudi ima četveronožne prijatelje, pseće plaže privlače velik broj turista te olakšavaju ljetovanje vlasnicima pasa.

Sve veći porast psećih plaža na našim prostorima pokazuje pozitivan trend. U svakom dijelu Hrvatske – Istra, Kvarner i Dalmacija, možete pronaći barem jedno mjesto na kojima možete uživati u hladnoj vodi i sunčanju skupa sa svojim pesekima.

pet top plaza za pse u hrvatskoj

OVDJE pogledajte neke od sjajnih savjeta za vlasnike pasa

Što se događa sa psom u automobilu – ne ostavljate psa niti na trenutak
Pas kao stvoren za vaš stan: kako odabrati pasminu koja je kao stvorena za vas

Sigurni smo da biste htjeli da vaš pas ima zdrave zube
Stariji pas treba imati posebnu brigu i pažnju: savjeti veterinarke Tomljenović

Vlasnici pasa uživati će na pet najboljih plaža za pse ove 2021.u Hrvatskoj

plaza za psa u hrvatskoj

Plaža za pse Igralište

Šljunkovita plaža Igralište u Rijeci stvorena je za uživanje obiteljima s djecom i kućnim ljubimcima. Plaža je opremljena parkiralištem, terenom za odbojku na pijesku, beach barom, toboganom, tuševima i sanitarni čvorem. A za one koje se vole opustiti u kasnijim satima, nakon zalaska sunca, iz mirne plaže Igralište se pretvara u mjesto za izlazak.

psi na plazi za pse

Plaža za kućne ljubimce Podvorska

Jedna od najpoznatijih i najboljih je plaža Podvorska u Crikvenici, koja osvaja prvo na listi top 5 najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali. Odlična atmosfera i velika posvećenost uređenju okoliša i same plaže ovu plažu ističe kao savršeno mjesto za odmor s kućnim ljubimcem. Osim što će vaš bezbrižno uživati u igri i kupanju, uz plažu se nalazi i beach bar u kojem se možete opustiti uz omiljeni ljetni koktel.

plaza za pse mali pas na plazi

Premanutra plaža na kojoj će psi uživati

Ova pseća plaža nalazi u kampu Stupice u Istri, a odnosi se i na cijeli rt Kamenjak. Plaža je prostrana i ima lagan ulaz u vodu, kao stvoren za ljude i pse. Možete uživati u divnom pogledu i opustiti se uz najdraže piće i svog najdražeg dlakavca.

pas na plazi u dalmaciji

Duilovo omiljena pseća plaža

Duilovo u Splitu dobio je prije nekoliko godina status pseće plaže. Četrdeset metara uređene šljunčane plaže opremljeno je tuševima, svlačionicama i šatorima u kojima se psi mogu sakriti od sunca. Tamo možete naći i zdjelice za vodu i kante za bacanje kakice. Danas je plaža Duilovo jedna od omiljenih psećih plaža u Hrvatskoj, a vole je i oni bez kućnih ljubimaca.

plaza za pse na otocima u hrvatskoj

Uvala Tijesni pseća plaža na pjeskovitom Susku

Uvala Tijesni nalazi se na otoku Susku, na suprotnoj strani otoka od uvale Bok. Ova je plaža poznata po brojnim izvorima tople vode, koja se skuplja u plitkim jezercima i predivnim morskim dnom, što je čini izuzetno atraktivnom za ronjenje. Zbog južne orijentacije, ovaj zaljev ne nudi hladovinu stoga nemojte zaboraviti ponijeti suncobran. Imajte na umu da stijene u ovoj uvali mogu biti vrlo oštre, dok se na dnu mogu naći i morski ježevi. Zato budite oprezni i pazite na svoje ljubimce.

doberman na plaza za pse

Diljem naše obale svaki će vlasnik pasa moći pronaći neku slatku oazu u kojoj će se moći bezbrižno opustiti sa svojim psom, iako toplo preporučujemo oprez svim vlasnicima pasa koji ljetuju na Krku, jer su tamo plaže za pse prava rijetkost.
Od malog komada plaže u mjestu Punat, te jednoj u mjestu Šilo, vrlo je teško pronaći pravo mjesto za svoga malog ili velikog psa na jednom od naših najvećih otoka, pa čak niti u Malinskoj. Zato držimo fige da ćemo uskoro i na krčkim plažama moći vidjeti što više veselih šapica.

Tekst: T.B.

Facebook Like Button