Sigurni smo da biste htjeli da vaš pas ima zdrave zube

Nakon kvalitetnog hranjenja vašeg psa, svakako mu redovito treba čistiti zube.

Veliki problem s desnima i naslagama na zubima mogu dovesti do problema sa srcem kod starijih pasa, a u najmanju ruku, ako njihovi zubi i desni budu čisti, neće imati neugodan zadah iz usta.

pas kućni ljubimac7

Pribor za higijenu zuba kod pasa

Veterinar će vam moći preporučiti zubnu pastu za vašeg psa (njima se sviđa okus onih za ljude) što je možete koristiti kao bi zubi i desni vašeg ljubimca ostali zdravi, ili možete koristiti blagu slanu otopinu. Za velikoga psa koristite četkicu za zube za odrasle, a za malenog psa uzmite četkicu srednje veličine. Na tržištu postoje i posebne pseće četkice za zube.

U nekim će slučajevima žvakanje velike, sirove (ne kuhane) kosti pridonijeti čišćenju psećih zuba i masiranju njegovih desni, ali to doista mora biti velika kost, kao što je goljenica goveda.

Potencijalne opasnosti

Psu nikada nemojte davati pileće, riblje ili janjeće kosti ili one koje bi se mogle izlomiti na ivere i zapeti mu u grlu. Maleni psi, koji se ne mogu nositi s velikim kostima, mogu žvakati sirovu mrkvu, a još je bolje dati im da žvaču neku igračku, ili štapić od sirove kože, dostupan u prodavaonicama za kućne ljubimce.

covjek-i-pas

Kako čistiti zube psa

1. Smirite psa na podu ili u vašem krilu
2. Stavite mu lijevu ruku preko njuške, s jednim prstom ili palcem ispod brade kako bi mu usta bila zatvorena. Desnom rukom lagano zavucite četkicu za zube ispod njegovih usana.
3. Počnite sa stražnje strane i krenite prema naprijed, te četkajte vanjsku površinu zuba (jezik prilično dobro održava čistoću unutrašnje strane). Nježno pomičite četkicu kružnim pokretima- nemojte jako trljati zube. Nemojte zaboraviti na čišćenje desni.

Facebook Like Button