Pizza Scrochiarella došla i u Zagreb

Pizza karakterističnog četvrtastog oblika oduševit će sve koji posjete lokal Pelati u samom centru Zagreba.

Ljeto u glavnom gradu, bezbroj prekrasnih događanja i mogućnosti, a upravo jedna takva zove se Pelati i smjestila se na glavnom zagrebačkom trgu.

Svi ljubitelji okusa pizze, u ovom će simpatičnom i oku ugodnom lokalu, sigurno pronaći svoj favorit, što je mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima predstavila lijepa voditeljica, Doris Pinčić Rogoznica.

pelati

Scrochiarella, naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, podrijetlom iz Rima, a svakim zalogajem asocira za istinsku Italiju.

Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a za njezin koncept i dolazak u grad zaslužni su vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.

pelati-2

Za izradu ove poslastice koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu.

pelati-3

80% sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za „zrak u tijestu“, što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac.

Što se tiče samog pečenja ovakve pizze, ono dolazi u dvije faze tj peče se dva puta. U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkom Dolcu.

pelati-4

Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta, samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa.

Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin.

Ilica 1 adresa je, na kojoj je događa sva čarolija talijanskog zalogaja u koji ćete se zaljubiti.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)