Pogledajmo nominacije za ovogodišnjeg Oscara

Najutjecajnija i najpoznatija dodjela filmskih nagrada na svijetu, Oscar, sinonim je za prestiž u filmskoj industriji, a održava se svake godine još od 1929. Dodjeljuje ju američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, kako bi nagradila izvrsnosti profesionalaca u filmskoj industriji.

film joker

Svečane toalete, crveni tepih, elegancija ili provokacija – sve je to Hollywood. Milijuni gledatelja širom svijeta pratit će dodjelu Oscara i prognozirati pobjednike, ali i gubitnike. Haljina, šminka, frizure, nakit – sve će biti bitno!

U kategoriji za najbolji film, nominirana su sjajna djela vrijedna pažnje, a apsolutno je dominirao “Joker” s čak 11 nominacija te “1917″ s 10 nominacija i “Bilo jednom u Hollywoodu”, 6 nominacija dobio je novi film na programu “Jojo Rabbit”, kao i “Male žene” i “Parasite”.

Oscar fim bombe

“Izazivač: Le Mans ’66″ ove godine ulazi s 4 nominacije te „One su bombe“ s 3 nominacije…
Ove se godine na Oscaru posebno izdvaja i film po istinitoj priči “2Slučaj Richarda Jewella”, koji će pretpremijerno zaigrati baš na Oscar reviji, a riječ je o režiji Clinta Eastwooda i jakoj glumačkoj postavi među kojima je fantastična Cathy Bates i dobila nominaciju.

Oscar film

U kategoriji najbolja glavna glumica, nominirane su prekrasne Cynthia Erivo, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan, Charlize Theron i Renee Zellweger, dok su se u kategoriji za glavnu mušku ulogu našli izvrsni Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Adam Driver, Joaquin Phoenix i Jonathan Pryce.

Kako bi najznačajniji događaj u filmskoj industriji obilježili u kinima diljem regije, CineStar tradicionalno već 16. godinu zaredom održava Oscar reviju, koja iz godine u godinu .

Oscar revija privlači sve više ljubitelja sedme umjetnosti te će se tako i ove godine u CineStar kinima prikazat izbor iz liste nominiranih filmova, a održavati će se od 30. siječnja do 09. veljače.

film jojo rabbit

Filmovi koji će prikazivati su: Joker, 1917, Bilo jednom u Hollywoodu, Jojo Rabbit, Male žene, Parazit, Izazivač, Le Mans 66, One su bombe, Slučaj Richarda Jewella te film Nož u leđa.

Dah glamura u Zagreb će donijeti svečano otvorenje Oscar revije koje će se održati krajem siječnja u kinu Kaptol Boutique Cinema uz crveni tepih i niz zanimljivosti koje zaljubljenike u modu i film neće ostaviti ravnodušnima.

Oscar filmovi

Odabrani hrvatski dizajneri Aleksandra Dojčinović, Matija Vuica, Zigman, ELFS, Boris Pavlin, Ivica Skoko, Igor Djuga, Boudoir i Nebo posebno će za event otvorenja napraviti po jednu haljinu za neki od filmova koji su obilježili stoljeće Oscara.

Bit će to nešto sasvim novo i drugačije što će na poseban način obilježiti još jednu Oscar reviju i učiniti ju drugačijom od svih prijašnjih.

Oscar revija CineStar

Od jutra do mraka na CineStar kanalu Oskarovci

Posebna programska shema pripremljena je i na CineStar TV 1 kanalu, gdje će se od 07. do 09. veljače emitirati filmovi koji su isključivo nominirani ili nagrađeni ovom prestižnom filmskom nagradom.

Klasik Život je lijep (La Vita e bella), blockbuster Milijunaš s ulice (Slumdog Millionaire), jedinstveni Umjetnik (The Artist), istinita priča Nemoguće(Impossible) i potresnih 12 godina ropstva (12 Years a Slave) samo su neki od naslova koji će se prikazivati od jutra do mraka na CineStar TV 1 kanalu.

Foto: Promo