Pogledajte koji su novi gotički romani, trileri i fantastika koji se čitaju u dahu

Za sve knjigoljupce željne dobrih knjiga koje se čitaju u dahu predstavljamo tri primamljiva nova naslova i to iz pera triju vrsnih autorica svog žanra!

Književnica Laura Purcell donosi Korzet, klasičnu viktorijansku priču o jezivom ubojstvu, proslavljena islandska autorice Yrsa Sigurðardóttir tu je sa svojim najnovijim trilerom Oprost, a Laini Taylor donosi bestseler Snovi o bogovima i čudovištima, završni dio fantastične trilogije Kći dima i kosti.

Korzet, savršen gotički triler

Nakon što je 2018. za svoj roman Nijemi pratitelji osvojila nagradu VHSmith Thumping Good Read, britanska autorica Laura Purcell napisala je Korzet, savršen gotički triler o jezivom ubojstvu, protkan nitima nadnaravnoga.

Ovaj živopisan roman portretira društvo koje kažnjava žene koje se usude prkositi društvenim normama, a odlikuju ga jeziva, mračna atmosfera i uzbudljiva radnja koja čitatelju ne da sklopiti oči.

Oprost, treći roman u serijalu Kuća za djecu

Nakon DNK i Vrtloga, nagrađivana islandska autorica kriminalističkih romana Yrsa Sigurðardóttir donosi Oprost, treći roman u serijalu Kuća za djecu. Ovaj izvrstan triler propituje problem vršnjačkog nasilja, a posvećuje se temama samoubojstva, društvene izolacije i psihološkog savjetovanja.

Bestseler Snovi o bogovima i čudovištima

Bestselerom New York Timesa Snovi o bogovima i čudovištima, autorice Laini Taylor, trilogija Kći dima i kosti dobiva veličanstven završetak u vrtoglavoj jurnjavi preko rimskih ulica do Kirinskih pećina i marokanske pustinje, a njezini glavni sudionici – ljudi, himere i anđeli – bore se, zaljubljuju i umiru u epskom srazu koji nadilazi dobro i zlo, ispravno i pogrešno, prijateljstvo i zavadu.

Hrvatski prijevod Korzeta potpisuje Lidija Toman, Oprosta Vanja Veršić dok prijevod naslova Snovi o bogovima i čudovištima supotpisuju Martina Pranić i Jelena Pataki.

Više o novim knjigama i ovim sjajnim naslovima pročitajte u nastavku

knjiga-korzet

KORZET (The Corset), Laura Purcell

Dorothea Truelove mlada je i imućna žena koju njezin dobrotvorni rad dovodi u zatvor Oakgate i pruža joj priliku da istraži svoju fascinaciju frenologijom. Ushićena je što na osuđenicama može ispitati hipotezu da čovjekova lubanja govori mnogo o njegovom karakteru te o sklonosti najmračnijim zločinima.

U zatvoru upoznaje šesnaestogodišnju siromašnu krojačicu Ruth, koja čeka suđenje radi umorstva svoje gazdarice. Ona to umorstvo, kao i druge zločine pripisuje nadnaravnoj sili koju posjeduju prekrasni korzeti i haljine u čije šavove je utkala svoje grozomorne misli.

Ruthina priča o gorčini i izdaji, obiteljskoj tragediji i sužanjstvu uzdrmat će Dorotheinu vjeru u razum, ali i u moć što ga donosi iskupljenje.

Je li mlada Ruth Butterham zanesena luđakinja ili hladnokrvna ubojica? Žrtva ili zločinka?

»Savršeni gotički roman. Pravo remek-djelo.« Sarah Hilary

»Nakon Nijemih pratitelja ovo je još jedan autoričin briljantan roman. Klasična viktorijanska priča o jezivom ubojstvu, protkana nitima nadnaravnoga.« Stylist

»Ovaj gotički triler čita se u jednom dahu.« Sunday Mirror

»Uzbudljiv primjer viktorijanske gotike. Živopisna i temeljena na pomnom istraživanju, ova knjiga snažan je portret društva koje kažnjava žene što se usude prkositi društvenim normama. Ovo je ujedno i sjajno napisan misterij, sa zapletima koji sadrže točno onu dozu melodrame koja je potrebna.« Guardian

Laura Purcell radila je u knjižari i tako je otkrila svoju ljubav prema pisanju romana. Za svoj roman Nijemi pratitelji osvojila je nagradu VHSmith Thumping Good Read 2018. godine. Osim tog, napisala je još nekoliko povijesnih romana prožetih elementima horora i nadnaravnog. Živi u Colchesteru sa suprugom. Korzet je njezin drugi roman objavljen u Znanju.

knjiga-oprost

OPROST (Aflausn), Yrsa Sigurðardóttir

Tinejdžerica je brutalno pretučena, a maskirani je ubojica odvukao njezino tijelo u noć. Snimke na kojima moli za oprost poslane su svim njezinim prijateljima na Snapchat. Kada je njezino tijelo konačno pronađeno, ispod njega izviruje bijeli papir s ucrtanim brojem 2.

A zatim i tinejdžera snađe ista sudbina. No pored njegova tijela pronađen je bijeli papir s označenim brojem 3.
Huldar i njegova šefica Erla moraju zaboraviti na dosadašnje nesuglasice i usredotočiti se na pronalaženje nemilosrdnog ubojice, ali i moguće neotkrivene žrtve – jer što je s brojem 1?

U slučaj je uključena i Freyja, dječja psihologinja, koja posumnja na okrutno vršnjačko nasilje.
Ako ništa drugo, njih troje slažu se u jednome: istina je sve samo ne jednostavna, a ubojica još nije dovršio svoju jezivu misiju.

»Jezivo i napeto… Priča o tamnoj strani školskog života i društvenih mreža.« Heat

»Poziv na borbu za one najosjetljivije.« Morgunblaðið

»Izvanredno! Roman koji zavređuje široku publiku.« Publishers Weekly

Yrsa Sigurðardóttir (1963.) nagrađivana je islandska autorica kriminalističkih romana. Od 2005. do danas objavila je nekoliko samostalnih trilera i serijala, a knjige su joj prevedene na više od trideset jezika. Uz DNK i Vrtlog, Oprost je treći roman u njezinu fantastičnom serijalu Kuća za djecu.

knjiga-snovi-o-bogovima-cudovistima

SNOVI O BOGOVIMA I ČUDOVIŠTIMA (Dreams of Gods and Monsters), Laini Taylor

Na pomolu razornoga rata, Karou lukavom obmanom preuzima vodstvo nad pobunjenim himerama u želji da ih odvrati od zaklete osvete. Budućnost svjetova, i ljudskog i zvjerinjeg, sada počiva u njezinim rukama.

Nakon što surovi car anđela svoju krilatu vojsku dovede među ljude, Karou i Akiva konačno se ujedinjuju. Ali ne u ljubavi, već u krhkom savezu protiv zajedničkog neprijatelja. No to ironično ostvarenje njihova davnog sna budi nadu da bi zavađeni narodi jednom ipak mogli živjeti u slozi, kao i njih dvoje.
Okruženi sve većom prijetnjom i opasnošću, mogu li Karou i Akiva opstati među bogovima i zvijerima?

Laini Taylor (1971.) američka je autorica fantastike i finalistica Nacionalne nagrade za književnost za mlade (2009). Najpoznatija je po trilogiji “Kći dima i kosti” (naslovi: Kći dima i kosti, Dani krvi i zvjezdanog sjaja i Snovi o bogovima i čudovištima) te duologiji “Sanjar Strange” i “Muza košmara”. Za roman “Sanjar Strange” 2018. godine dobila je nagradu Michael L. Printz.

Uz dopuštenje: Znanje (sve fotografije)

Facebook Like Button