Poliklinika Lege artis

Poliklinika Lege artis prva u Hrvatskoj primjenjuje sve metode suvremenih operacija vena.

“Venske bolesti velik su zdravstveni problem današnjice. Rijetki su oni koji nemaju proširene vene, a više od 50 posto populacije ima problema s njima”, rekao je dr. med. Krešimir Čandrlić, opći i vaskularni kirurg, stručnjak s dugogodišnjim iskustvom, koji jedini u hrvatskoj primijenjuje najsuvremenije endovenozne tehnike operacija – lasersku metodu liječenja vena.

U klinici Lege artis u Osijeku – metodom lasera i radiofrekvencije – operiraju se pacijenti iz cijele regije. Lege artis je prvi centar u Hrvatskoj koji se bavi cjelovitim pristupom bolesnim venama, te nudi najsuvremenije metode dijagnostike i liječenja, koje su minimalno bolne, a maksimalno učinkovite.

Poznata glumica Hrvatskog naradnog kazališta u Osijeku i lice s TV ekrana, Sandra Lončarić Tankosić vjerna je pacijentica poliklinike, posebno u segmentima anti-age tretmana te nekirurških tretmana poput radiofrekvencije. Zbog prirode svog posla odlučila se i na preventivni pregled vena. ,,Posao kojim se bavim, uključuje dugo radno vrijeme, puno stajanja, visoke potpetice, pa je nerijetko moguće da se pojavi bol u nogama, a nažalost i proširene vene, koje nisu samo estetski, nego i zdravstveni problem. Da bih to spriječila, odlučila sam napraviti preventivni pregled vena, koji ću češće obavljati, kako bi uklonila mogućnot nastajanja bolesti vena”, rekla je poznata glumica.

Najsuvremenija tehnika liječenja vena znaći da se postupak obavlja minimalno invanzivno uz pomoć BioLitec ELVeS Radial laser sustava, pionira u laserskoj tehnologiji. Dosad se koristila samo VNUS-Closture radiofrekvencijska metododa . Zahvat liječenja vena laserskim sustavom izvodi se u lokalnoj i tumescentnoj anesteziji i traje oko pola sata. Sustav je to koji postavlja nove standarde u liječenju vena, a neke od njegovih prednosti su što poslije zahvata na natkoljenici nema hematoma, podlijeva krvi, niti rana; samo uz dvotjedno nošenje elastičnih čarapa . Bez rana u preponama, bez mehaničkog izvlačenja vena, stoga nema boli, ne ostaju ožiljci, pa pacijent ne mora ići na bolovanje, te se u vrlo kratkom vremenu, može vratiti svojim svakodnevinim aktivnostima.
Takva vrsta operativnog zahvata omogućuje bolje rezultate zahvata, bez recidiva i minimalizira rizik operacije.

Briga o zdravlju gotovo je obaveza svakog čovjeka, a bolest vena jedna je od vrlo čestih bolesti današnjice, stoga poliklinika Lege artis odabire najbolju i najprihvatljiviju metodu za svakog pacijenta.

Lege artis
Poliklinika za kirurgiju i anesteziologiju
Vukovarska 1, 31000 Osijek

Uz dopuštenje Laurus dan (sve fotografije)

Facebook Like Button