Potražite inspiraciju u crvenoj boji

Crvena boje ove je godine zauzela, a sigurno ste to već i sami primijetili, vodeće mjesto u fashion industriji i u modnim kombinacijama odjeće i obuće.

Crvena boja u mnogim primitivnim kulturama ima važnu ulogu jer se vjeruje da štiti od zlih utjecaja. Ova upečatljiva boja predstavlja snagu, zdravlje i vitalnost, često se smatra agresivnom i impulzivnom bojom te simbolizira ljubav, požudu i hrabrost.

kolekcija-crvena-boja-1

U modernijim civilizacijama, općenito, crvena boja ostavlja dubok utisak na svakog čovjeka te je u odjevnim kombinacijama omiljena podjednako i muškarcima i ženama, a odaje jasnu poruku: ‘Ja sam osoba sa stavom i ne bojim se to pokazati’.

kolekcija-crvena-boja-2

Naučno je dokazano da žene s bilo kojim crvenim odjevnim detaljem ili pak crvenim ružom na usnama djeluju privlačnije, hrabrije i samouvjerenije. Čak i ako ona nije vaša omiljena boja, crvena uvijek privlači poglede, a mnoge studije pokazale su kako će muškarci uvijek prvo zapaziti ženu koja nosi crvenu boju.

kolekcija-crvena-boja-3

Ako ste dovoljno hrabri, uskladite nekoliko nijansi crvene – vjerujte, ovakve kombinacije mogu biti pun pogodak. Poigrajte se s različitim nijansama i bit ćete iznenađeni rezultatom. Međutim, ako niste za tako odvažne varijante odaberite jedan dobar komad u crvenoj boji i svakako ćete biti zamijećeni gdje god se pojavili.

kolekcija-crvena-boja-4

Tako na primjer možete odabrati raskošan crveni kaput, crvenu haljinu, crvene hlače ili crveni pulover, a ostatak neka bude u ‘nude’ tonovima. Crvene hlače su poprilično popularne, a možete ih nositi od elegantnijih prilika, do onih sportskih. Za svečanije prilike odlučite se za crvenu haljinu.

kolekcija-crvena-boja-5

Međutim, ako niste ljubitelj isključivo crvene boje, možete ju dozirati pomoću drugih boja

U situacijama kada želite ostaviti dramatičan dojam, kombinirajte crvenu sa crnom – ovo je win-win opcija za svečanu večeru ili poslovni sastanak.
Bijeloj i sivoj crvena daje dozu vedrine, sama uz njih djeluje elegantno, a pružit će vam i dašak samopouzdanja.

kolekcija-crvena-boja-6

Sitni crveni cvjetići, točkice ili pruge odličan su začin svakom looku, osobito ako niste još dovoljno odvažni nositi komad koji je potpuno u crvenoj. Za sve one kojima je i to previše možete se odlučiti za crvenu u obliku modnog accessoriesa. Crvena torba, novčanik, cipele, ili privjesak za ključeve u moćnoj nijansi crvene dat će poseban šarm svakom pa i najdosadnijem stajlingu.

Uz dopuštenje: Conor (sve fotografije)

Facebook Like Button