Predstavljene vinarije s Goriških brda

Vina iz slovenske Toscane – Goriških Brda predstavljena na trećem enološkom Masterclassu na Lošinju.

Nakon vinarije Benvenuti i Opus Onea u sklopu trećeg po redu enološkog Masterclassa, okupljena publika eno i gastro znalaca imala je priliku degustirati najpoznatija slovenska vina iz pokrajine Goriška brda. Tako su Aleš Kristančič, Marjan Simčič i Edi Simčič u boutique hotelu Alhambra predstavili svoje najbolje sorte vina.

Pokrajina Goriška Brda često se naziva i slovenska Toscana s obzirom da se vina s tog područja ističu po svojoj iznimnoj kvaliteti, a zbog čega su neizostavan dio brojnih vinskih karti restorana diljem svijeta. Specifična su upravo zbog iznimno pogodne klime podneblja između Alpa i Jadranskoga mora. No, osim u odabranim svjetskim restoranima, vina Goriških Brda, nisu dostupna na širokom tržištu.

Degustacijskim večerima i enološkim predavanjima u boutigue hotelu Alhambra cilj je predstaviti ponajbolje vinare iz regije kao i raritetne etikete koje se nalaze u vinoteci hotela. Posebnost lošinjskih enoloških Masterclassova očituje se u približavanju vrhunskih vina široj publici, koja nisu zastupljena na tržištu. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s vinarima s područja Hrvatske, ali i okolnih zemalja, poput Slovenije i Italije, u narednim Masterclassovima svoju vinsku ponudu predstavit će i svjetski poznata Sassicaia.

Vina

Uz eno ponudu, cjelokupna priča hotela i vila grupacije Lošinj Hotels&Villas u potpunosti je zaokružena gourmet segmentom čija posebnost leži u jedinstvenom sustavu nabave namirnica koji se temelji na izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti, ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Tako su okupljeni gosti imali priliku uživati u posebno osmišljenoj a la carte večeri koju su sa stilom pratila vina predstavljenih vinara.

goriska-brda

Važno je za istaknuti kako je Jadranka grupa proširila projekt suradnje s OPG-ima. Tako je uz odličnu suradnju s lokalnim dobavljačima s područja otoka Lošinja i Cresa ove godine započeta suradnja s dobavljačima s područja Istre, Dalmacije, Slavonije i Baranje. Redom je riječ o obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, čiji proizvodi nose eko certifikate. Na taj način istovremeno se osigurava opskrba prirodnim i svježim namirnicama koje jamče najvišu razinu kvalitete te se pruža potpora malim hrvatskim gospodarstvenicima. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja svojevrsni presedan u hotelskim grupacijama.

Uz dopuštenje: Millenium promocija (sve fotografije)

Facebook Like Button