Prestižni londonski hotel Claridge mjesto je u kojem se odsjeda kraljevski

Posjetite prestižni londonski hotel Claridge’s koji je zaista dostojan kraljeva, a uvijek nudi i uzbudljiva iznenađenja za sve posjetitelje.

Priča oko londonskog hotela Claridgea teče otprilike ovako

Prije vjenčanja princeze Elizabete 1947. godine, recepcionar hotela Claridge primio je poziv nekog diplomata, koji je s hitnjom zatražio da razgovara s kraljem.
Recepcionar je mirno odgovorio: “Svakako gospodine, s kojim kraljem želite razgovarati?”

Ovaj luksuzan, elegantan i ugledan hotel s pet zvjezdica, smješten u londonskoj četvrti Mayfair, od samog otvaranja diči se uistinu impresivnom listom klijenata.
U njemu su spavale europske kraljevske obitelji, najpoznatija imena Hollywooda, premijeri i drugi politički dostojnici, kao i neki od najbogatijih ljudi na svijetu.

Bračni par Claridge početkom 19. stoljeća bili su tek hotelijeri u usponu

Posjedovali su hotel u ulici Brook na broju 49, a 1854. godine kupili i hotel Mivart (otvoren 1812.) dva broja dalje, te ga pripojili, preuredili i otvorili pod današnjim imenom. Za konačni izgled hotela, pak, zaslužan je arhitekt C. W. Stephens, koji je 1893. godine naredio da se originalna zgrada uništi, a na njenom mjestu podigne elegantno zdanje na sedam katova.

Claridge je tijekom vremena bio nekoliko puta renoviran, neprestano se modernizirao i mijenjao vlasnike, ali je uvijek imao isti cilj – gostu ponuditi vrhunsku uslugu i ostvariti mu svaku želju.

Tako je primjerice poznata glumica Katherine Hepburn do svoje sobe dolazila preko ulaza za služinčad, jer je nosila hlače u vrijeme kada to ženama nije bilo dozvoljeno.

U sobi 212 hotela Claridge rođen je i jugoslavenski prijestolonasljednik Aleksandar II Karađorđević, koja je upravo zbog tog događaja i po nalogu Winstona Churchila privremeno proglašena jugoslavenskim teritorijem.

Popularnosti Claridge pridonijela je i njegova fantastična lokacija

Hotel se, naime, nalazi u blizini šoping zone koju čine ulice Bond, Oxford i South Molton, kao i nadohvat čuvenog parka Hyde.

Ponosi se s čak 203 soba i apartmana uređenih u prepoznatljivom ArtDeco stilu, od kojih je djelić nedavno uredila i njegova česta gošća – Diane von Furstenberg.

U hotelu je smješten i popularan restoran Gordona Ramseya koji jamči neponovljivo gastronomsko iskustvo, te Claridge’s bar koji nudi najširu ponudu šampanjaca i pjenušaca na svijetu, kao i brojne koktele.

Ovdje vam je na raspolaganju i bogata spa zona nadahnuta zlatnim dobom Hollywooda. U hotelu Claridge tako možete uživati u tretmanima Grete Garbo, Vivian Leigh ili Humpreya Bogarta i Lauren Bacall koji su često posjećivali londonski hotel. Spa zona uključuje vrhunske kozmetičke preparate i tretmane kojima su se častile i najveće glumačke zvijezde onog vremena, uz nezaobilaznu šalicu čaja Darjeeling.

Hotel Claridge uvijek priprema brojna iznenađenja, među kojima se naprimjer ističe program po imenu Okusi Nome u Claridgu. Riječ je dakako o najboljem svjetskom restoranu chefa Renea Redžepija, koji je upravo u ovom hotelu po prvi put u karijeri kuhao svoje gastronomske kreacije izvan granice Danske.

Voljeli biste prenoćiti u ovome hotelu duge tradicije? Više podataka saznajte na službenim stranicama.

Photo Claridge’s PRESS (sve fotografije)

Facebook Like Button