Čarobna Dalmacija i njena najbolja mjesta za gastronomske užitke

U konkurenciji dosadašnjih velikih svjetskih nezaobilaznih destinacija poput Rio de Janeira, Adelaida, Barcelone, Firence, Jaisalmera i Jodhpura Kyota i Kopenhagena, Dalmacija je zauzela prvo mjesto, a prema magazinu The Peak Selections Gourmet and Travel Singapur.

Pogledajte koja su najtraženija mjesta za odmor i gurmanske užitke koje treba posjetiti u Hrvatskoj, u prelijepoj nam Dalmaciji.

terasa-dubrovnik

Dalmacija

Dalmacija je lako dostupna iz većine europskih gradova, ali to nije jedini razlog što ju sve više ljudi posjećuje. Gosti počinju otkrivati glamur i povijesnu autentičnost Hrvatske, koja nije podlegla, prema svjetskim standardima, pretjeranoj komercijalizaciji masovnog turizma.

Dalmacija nudi nevjerojatno kulturno, arhitektonsko i povijesno blago koje čeka da bude otkriveno kao i više od 1244 otoka na području Jadrana koji čekaju da budu istraženi.

Gdje se najbolje jede?

U restoranu Nautika smještenom u Dubrovniku na Pilama, u neposrednoj blizini mora, gosti imaju priliku uživati u neponovljivom i jedinstvenom pogledu na more i tvrđave Lovrijenac i Bokar.

Mjesto je poznato po otmjenoj mediteranskoj kuhinji koja uključuje lokalne morske specijalitete. Ukoliko želite nezaboravan užitak, rezervirajte mjesto na terasi Lovrijenac.

Restoran Pojoda na otoku Visu nudi autohtone i tradicionalne riblje specijalitete koje osmišljava sam vlasnik koji je ujedno i glavni kuhar.

restoran pojoda vis

U ponudi ćete naći jela kao što su riba sa slanutkom i dimljena tuna u umaku od divljih kapara, garantirajući gostima eksploziju okusa.

dubrovnik hrvatska dalmacija

Što vidjeti?

Dalmacija nudi brojne atrakcije i znamenitosti, od antičkog grada Korčule, rodnog mjesta Marca Pola; Split, najveći grad u Dalmaciji i drugog najvećeg grada u Hrvatskoj; te stare jezgre grada Dubrovnika koja se nalazi pod zaštitom Unesca, sa svojom romaničkom, gotičkom i baroknom arhitekturom.

split

Split se diči dugom i bogatom poviješću, čemu svjedoče mnogobrojni muzeji i antički ostaci.

split hrvatska dalmacia

Jedna od najznačajnijih znamenitosti je zasigurno Dioklecijanova palača, koja se nalazi na Unescovom popisu svjetske baštine.

otok hvar dalmacija hrvatska

Otok Hvar također ima bogato kulturno nasljeđe, no danas je prvenstveno turistički grad s prekrasnim krajolikom koji oduzima dah s raznim nezaboravnim avanturističkim aktivnostima.

Dubrovnik ima mnogobrojne prirodne i povijesne atrakcije. U svakom trenutku svaki gost će naći ponešto za sebe u ovom razigranom gradu, od kulturnih događanja, festivala i drugih raznih manifestacija.
Prilikom boravka u Dubrovniku, nikako ne smijete propustiti priliku posjetiti obližnje Elafitske otoke i poluotok Peljašac.

Gdje odsjesti?

Smještena visoko iznad stijena u neposrednoj blizini mora i prekrasne plaže sv. Jakov, nalazi se Villa Dubrovnik, luksuzni i nagrađivani boutique hotel.

Nudi jedinstveni i čarobni pogled na Stari Grad i otok Lokrum i nalazi se nadomak najpoznatijim znamenitostima dubrovačke regije.

Nadalje, tu je svakako Pucić Palace Hotel, barokna zgrada koja datira u 17.stoljeće, čija ponuda jamči ekskluzivan smještaj i uslugu. Hotel nudi i tri elegantna, prepoznatljiva i respektabilna restorana – Cafe Royal, Defne i Razonoda Wine Bar. Ovaj hotel je ujedno i jedini hotel s 5 zvjezdica unutar stare gradske jezgre.

Kada je najbolje posjetiti Dalmaciju?

Dalmacija je lijepa u svako doba godine, no nekako je najpoželjnija u vrijeme proljeća i ljeta. Najbolje vrijeme za posjet je svakako između lipnja i kolovoza.

Uz dopuštenje Quintessentially
Foto restoran Pojoda – Facebook restoran Pojoda

Facebook Like Button