Split na top ljestvici najpoželjnijih destinacija

Vidljivo je da su ove godine u Hrvatskoj najviše gostovali Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Poljaci i domaći gosti. Iste su nacionalnosti bile u samome vrhu i prošle godine, što pokazuje da nam se strani gosti rado vraćaju i odabiru upravo Hrvatsku za svoj godišnji odmor.

S druge strane Hrvati su pak ovoga ljeta rado posjećivali susjedne zemlje i gradove, a upravo su Beograd, Budimpešta, Beč, Sarajevo te Budva najdraže destinacije za naše građane.

Dubrovnik

U Hrvatskoj tijekom ovog ljeta Split je zauzeo 1. mjesto na top ljestvici najpoželjnijih destinacija, a u stopu ga slijede Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pula. Putnici iz Hrvatske također su najčešće rezervirali ove gradove, s tim da se kod Hrvata Zagreb istaknuo kao destinacija broj 1, a slijde ga Split, Zadar, Dubrovnik i Pula. Pokazalo se također da većina gostiju tijekom ljetnog razdoblja najviše vole i tako rezerviraju apartmanski smjestaj, tek zatim hotele, gostinjske kuće, i na kraju hostele i B&B objekte.

pula

Iako Hrvatska ne slovi kao shopping destinacija, posjetitelji izdvajaju Zagreb, Split, Rijeku, Zadar i Opatiju kao gradove u kojima se uz odmor može obaviti i shopping te tako spojiti ugodno s korisnim.

zadar

Goran Pleše, regionalni menadžer Booking.com-a za Hrvatsku istaknuo je: “Hrvatska je i ove godine prepoznata kao tražena destinacija, ne samo za goste iz inozemstva, već i za domaće goste. Izrazito me veseli činjenica da nam se gosti rado vraćaju, što potvrđuju i naši podaci. Broj naših korisnika i ove je godine porastao, što samo potvrđuje kako su gosti prepoznali Booking.com kao platformu koja im olakšava način na koji mogu pronaći najadekvatniji smještaj po svojoj mjeri.”

zagreb

Tekst omogućio: Booking.com

Facebook Like Button