Najzanimljivije destinacije za ljubitelje kulture

Sve veći broj ljudi odlazi na put kako bi uživali u kulturnim sadržajima jer je to najbolji način za upoznavanje novih destinacija. Kojih je šest najatraktivnijih destinacija u kojima se može uživati u spektakularnim umjetničkim izvedbama. Bilo da ste očarani elegancijom tradicionalnih plesova, snagom klasične glazbe ili zanimljivim zvukovima i doživljajima uličnih izvedbi, pogledajte destinacije u kojima se možete nagraditi predivnim kulturnim sadržajima.

Bečka opera

becka-opera
Austrijski glavni grad nudi, kao jedan od najboljih doživljaja ovoga grada, što i nije čudno s obzirom na to da je Beč jedna od najboljih destinacija upravo za to. Vienna State Opera oduševljava od trenutka kad pogledate zadivljujuću fasadu zgrade, prođete mramornim stubištem pa sve do trenutka kad padne zastor i aplauz popuni auditorij.

hotel-sacher-bec

Gdje odsjesti
Nasuprot Vienna State Opere nalazi se predivan Hotel Sacher Wien, zadivljujuć izvana i iznutra. Ova art nouveau zgrada ukrašena je luksuznim lusterima, vintage namještajem i vrijednim slikama.

Tango u Buenos Airesu

tango-argentina
Buenos Aires i tango, tango i Buenos Aires. Teško je zamisliti jedno bez drugoga! Ova živahna destinacija je na vrhu preporuka za tango i ovdje možete doživjeti potpuno iskustvo gdje god da se nalazite u gradu. Otiđite na nastup ili uhvatite ulični performans kako bi doživjeli grad u punom svjetlu.

sucre-suites

Gdje odsjesti
Moderni apartmani Sucre Suites nalaze se u Buenos Airesu i uključuju besplatno korištenje interneta i klimu i samo su 4.5 km udaljeni od MALBA, muzeja latinsko američke umjetnosti Buenos Airesa.

Balet u Milanu

teatro-alla-scala-milano
Svijet baleta je raznolik i impresivan, a s time i jedan od najpopularnijih oblika umjetnosti. Teatro ala Scala u Milanu okupana u grimiznoj crvenoj i zlatnoj boji, jedno je od najcjenjenijih riznica baletne umjetnosti. Ako nemate vremena ili vam budžet ne dozvoljava da sjednete u sjedalo teatra možete posjetiti La Scala muzej koji se nalazi u samom teatru.

hotel-milano-scala

Gdje odsjesti
Samo 350 metara od Scala Opera House teatra i 10 minuta šetnje od katedrale nalazi se karbon neutralan Hotel Milano Scala koji nudi sobe stilizirane na način koji opisuje slavnu opernu umjetnost.

Teatar u Londonu

theatre-london
Ništa nije toliko spektakularno kao noć u teatru. London je vaša destinacija ako tražite zabavu. Poznati glumci, uprizorenje drama, avangarda samo su neki od elemenata koje možete pronaći u West End-u Londona.

haymarket-hotel

Gdje odsjesti
U srcu kazališne četvrti nalazi se Haymarket Hotel koji je okružen restoranima, barovima i nalazi se odmah pored teatra Royal. Posjetitelji mogu uživati u popodnevnom čaju s kolačićima, kornetima s kremom i džemom te širokim izborom čajeva i kave.

Street performers, Barcelona

Gotovo je nemoguće propustiti najpoznatije mjesto za ulični performans u Barceloni. Velik broj “ljudskih kipova” (kao i plesnih i glazbenih izvođača) pretvorili su Las Ramblas u nadrealan svijet zabave. U ovoj šarenoj destinaciji nikada vam neće biti dosadno.

rambla-102

Gdje odsjesti
Nedaleko od Las Ramblas i La Boqueria tržnice, Rambla 102 gostima nudi prozračne apartmane s balkonima koji gledaju na živahna događanja Las Ramblasa. U blizini se nalazi mnogo barova i tapas restorana u kojima možete uživati u lokalnoj hrani i izboru finih pića.

Klasična glazba u Pragu

classical-music
Klasična glazba je među prvim asocijacijama na kulturu već stoljećima jer budi raskošne emocije i zvukom kreira priče stvarajući uspomene i iskustva koja se cijene. U Pragu su se kroz povijest našli mnogi veliki kompozitori, a njihovo nasljeđe posjetitelji i danas mogu čuti na mnogobrojnim koncertima u crkvama, povijesnim zgradama, koncertnim halama i palačama.

u-prince

Gdje odsjesti
Hotel U Prince smješten odmah pored Old Town trga i nasuprot Astronomskog sata nudi sobe s antiknim namještajem i veličanstvenim pogledom na Golden City s terase.

Tekst omogućio: Booking.com

Facebook Like Button