Savjeti za najbolje fotografiranje hrane

Jedan od najvažnijih momenata putovanja je isprobavanje hrane.

Kako je danas fotografija postala glavno sredstvo komunikacije i otkrivanja naših užitaka na nekom lokalitetu svima je važno da ona bude što atraktivnija i ljepša.

Najveći broj fotografija koje kolaju putem društvenih mreža upravo su fotografije hrane i lokalnih specijaliteta koji su sinonim za dobar užitak i društveni provod pa vam donosimo savjete kako da baš vaša fotografija bude što ljepša i privlačnija publici kako bi i oni koji je gledaju zaista doživjeli vašu sreću i zadovoljstvo.

las-vegas-food

Toliko dobra fotografija da bismo je mogli pojesti

Osim čistog zadovoljstva koje donosi kušanje novih jela, ljudi mogu uživati i u fotografiranju hrane i dijeljenju svog doživljaja s drugima. Ovo je sve popularniji trend, a nema bolje prilike za savršenu fotografiju od kušanje novih jela na putovanju.

Takvi trenuci nude savršenu priliku za snimanje prekrasnih fotografija za društvene mreže pa se tako, na primjer, možete diviti preciznosti i ljepoti gurmanskih jela u New Yorku ili eksploziji boja na uličnim štandovima u Indoneziji.

Izdvojeno:

> Nacionalnosti koje snimaju i objavljuju najviše fotografija hrane u recenzijama su umjetnici Englezi, tehnički osviješteni Amerikanci i gurmani Talijani.

buenos-aires-food

Savjeti za najbolje fotografije hrane uključuju:

> Iskoristite svjetlo – prirodno osvjetljenje najbolje je za što bolju fotografiju hrane. Kako biste maksimalno iskoristili prirodno osvjetljenje, odaberite stol uz prozor ili negdje na otvorenom
> Razmislite o kompoziciji i oblicima – pretvorite svoja jela u umjetnička djela i napravite fotografije iz različitih kutova i položaja
> Neka vam kadar bude jasan i fokusiran na detalje hrane
> Ne pretjerujte s filtrima, neka ljepota hrane govori sama za sebe
> Snimite osobe u interakciji s hranom
> Najvažnije od svega, brzo snimite fotografiju kako biste mogli uživati u predmetu fotografije!

Tekst: Booking.com

Facebook Like Button