Top 3 grada za najljepši razgled i svjetske specijalitete

Otkrivati lokalnu hranu i kušati lokalne specijalitete u gastronomskim središtima diljem svijeta poslastica je kojoj se brojni putnici iznimno vesele.

Izdvojeno:

Kako biste lakše otkrili gdje možete uživati u najboljoj hrani ili najzanimljivijoj aktivnosti, donosimo Top destinacije za uživanje u hrani po mišljenju milijuna putnika i njihovih recenzija.

> Grad Napulj u bajkovito lijepoj Italiji poznat je po najboljoj pizzi, Los Abrigos u Španjolskoj po morskim plodovima, a Trang na Tajlandu po dim sumu
> Englezi, Amerikanci i Talijani objavljuju najviše fotografija hrane u svojim recenzijama
> Turisti današnjice uživaju u nekom lokalnom specijalitetu već unutar prva dva sata od dolaska u odredište

U povijesnom Napulju pizza je nezaobilazan specijalitet

napulj-pizza
Ljubitelji pizze ne bi smjeli zaobići Napulj u Italiji. U svojim recenzijama mnogobrojni putnici tu destinaciju hvale kao najbolju za uživanje u savršenoj pizzi. Napulj je poznat po kulinarskoj tradiciji, a osim najbolje pizze nudi i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a te brojna arheološka bogatstva u kojima posjetitelji mogu uživati između stanki uz čuvenu napuljsku pizzu s rajčicama i mozzarellom!

Sunčani Los Abrigos i specijaliteti od školjkaka

los-abrigos
Za uživanje u fantastičnim plodovima mora posjetite Los Abrigos na španjolskim Kanarskim otocima, na južnoj obali Tenerifa. Ovo sunčano ribarsko mjesto obiluje šarenim ribarskim brodicama, a šarmantna je luka savršeno okruženje za uživanje u lokalnim školjkama.

Na popularnom Tajlandu jede se lokalni dim sum

tajland
U Trangu na Tajlandu ne propustite ukusan dim sum. To mirno područje na najjužnijoj tajlandskoj obali nudi brojne osamljene plažice s kristalnom čistim morem. Prije dana provedenog na bijelim pješčanim plažama ili otkrivajući lagune, vodopade i skrivene uvalice, kušajte lokalni dim sum za doručak uz šalicu prave tajlandske kave.

Tokio grad s najvećim brojem restorana s Michelinovom zvjezdicom

tokyo
Tokio se nalazi na samom vrhu ljestvice kada je riječ o sushiju i ramenu. Ne začuđuje činjenica da grad slovi kao najuzbudljivija gastronomska destinacija s najvećim brojem restorana s Michelinovom zvjezdicom. Osim kušanja ovih popularnih specijaliteta, u ovom užurbanom gradu ima toliko toga za vidjeti i raditi!

Tekst: Booking.com

Facebook Like Button