Preživjeli – novi roman majstorice krimića

Preživjeli je četvrti roman nagrađivane australske hit autorice, djelo kojim je Jane Harper još jednom osvojila čitatelje i opravdala status jedne od najboljih autorica kriminalističkih romana našeg doba.

Nije me briga, samo želim istinu… Dakle, ako ne želite da sve tajne ovog mjesta iziđu na vidjelo, svima koji ste ovdje preporučujem da otvorite usta i počnete govoriti.

Život Kierana Elliotta zauvijek se promijenio onoga dana kad je jedna pogrešna procjena izazvala strašne posljedice. Godinama kasnije Kieran dolazi u tasmanijski obalni gradić koji je nekoć zvao domom, u kojem mu još uvijek žive roditelji i prijatelji.

Ubrzo nakon njegova povratka na plaži je pronađeno tijelo mrtve djevojke, a potraga za odgovorima zahtijevat će suočavanje s prošlošću, bolnim uspomenama te razarajućim osjećajima krivnje i tuge.

jane-harper-prezivjeli

Kritike o romanu Preživjeli:

Kao i uvijek, Jane Harper znalački oslikava krajolik dok kroji složenu, elegantnu mrežu, prepunu davno zakopanih tajni.
The New York Times

Jane Harper za Australiju je ono što je Tana French za Irsku, autorica koja kombinira psihološki bogatu radnju s dubokim razumijevanjem prostora.
The Washington Post

Slojevito, zgusnute atmosfere i sjajno napisano.
The Sun

Iznova pokazuje koliko je dobra u prikazu straha i opasnosti koji vrebaju u svakodnevici.
Daily Mail

O autorici romana Preživjeli – -Jane Harper:

Jane Harper autorica je međunarodnih bestselera Suša, Sila prirode i Izgubljeni čovjek. Romani su joj objavljeni u četrdeset zemalja svijeta, a po Suši je snimljen i film u kojem glavnu ulogu tumači Eric Bana.

Dobitnica je brojnih nagrada, uključujući godišnju nagradu australske nakladničke industrije i australskih nezavisnih knjižara za knjigu godine te nagradu CWA Gold Dagger i British Book Awards za najbolji kriminalistički roman.

Trinaest je godina pisala za novine u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, a sada živi u Melbourneu sa suprugom i dvoje djece.

Uz dopuštenje: Profil knjiga (sve fotografije)

Facebook Like Button