Privremene tetovaže – kako ih staviti, skinuti i održavti

Ljetne, privremene tetovaže svake su godine jednaki hit kod svih nas, a to što te iste tetovaže možemo ukloniti kada želimo promijeniti njihov motiv ili ih naprosto ne želimo više imati kada ljeto prođe, odabir su mnogih od nas.

No, oko privremenih tetovaža nameću se razna pitanja od toga koja su najbolja online mjesta za kupnju do toga kako ih aplicirati na kožu, kako ih održavati na osunčanoj koži do toga koliko one zapravo traju i izgledaju lijepo.

tattoo ptica privremena tetovaza

Ovdje vam donosimo kratak pregled i praktične upute i odgovore za sva pitanja na koja želite dobiti odgovore kada su privremene tetovaže u pitanju :)

ljetne tetovaze tetovaza tattoo

Kako nanijeti privremenu tetovažu

Za najbolju primjenu zamolite prijateljicu za pomoć prilikom nanošenja tetovaže, tako da vam se koža ne okrene ili rastegne. Koža na koju nanosite tetovažu mora biti čista i suha bez ulja na sebi inače se tetovaža neće prilijepiti.

Izrežite tetovažu čim bliže rubu, to će biti važno kasnije kada ju je potrebno poravnati i odlijepite ju. Smjestite tetovažu, licem prema dolje, na kožu i držite vlažnu krpu preko nje otprilike 30 sekundi.

Ogulite papir i nježno potapšajte s vlažnom krpom. I to je to. Nemojte okretati ili rastezati kožu u sljedećih desetak minuta da se tetovaža primi. Privremene tetovaže svoj puni sjaj dobivaju nakon sat ili dva na vašoj koži.

ljetna privremena tetovaza tetovaze

Koliko može trajati privremena tetovaža na tijelu

Ako se ispravno nanesene privremene tetovaže mogu trajati od sedam do deset dana, ovisno o dijelu tijela na koji nanosite i kako se odnosite prema njoj.
Nemojte ju trljati s ručnikom ili izravno na nju nanositi hidratantnu kremu kako bi što duže trajala. Budite svjesni ako se izlažete suncu dijelovi kože ispod tetovaže mogu ostati neosunčani … zgodno :) .

privremena tetovaza

Kako najlakše ukloniti privremenu tetovažu

Kada ih želite maknuti samo ih potopite u ulje za bebe i lagano sastružite.

Piše: T.B.

Facebook Like Button