Promocija vodiča Gault&Millau Croatia 2020

Tko će biti Chef godine po izboru prestižnog vodiča Gault&Millau Croatia 2020 i kojim će chefovima pripasti trofeji najboljih u različitim kategorijama, doznat će se u utorak 3. ožujka 2020. u Hotelu Esplanade Zagreb.

Na jednom od najznačajnijih godišnjih slavlja vrhunske gastronomije, okupit će se 150 chefova te protagonisti zajednice koji svojim radom i znanjem, svakodnevno do-prinose ugledu hrvatske gastronomije. Tom prigodom održat će se i promocija trećeg izdanja za Hrvatsku međunarodnog gastronomskog vodiča – Gault&Millau u koji su uvršteni najbolji hrvatski restorani, pop lokali i vina.

gault-millau-croatia

Žute Gault&Millau naljepnice s osvojenim tokama, u posljednje su tri godine zauzele svoje mjesto u brojnim hrvatskim restoranima te postale prepoznatljiv simbol kvalitete i vrhunske usluge, kao što je to i u 25 zemalja svijeta u kojima izlazi vodič Gault&Millau. Zasluga je to Gault&Millau Croatia zajednice, koja turistima i lokalnom stanovništvu, svakodnevno nastoji približiti najbolje od gastronomije, u svim njezinim oblicima.

Gault&Millau Croatia okuplja sve veći broj restorana, profesionalaca različitih dobnih skupina, stilova i preferencija, a upravo je bogatstvo različitosti jedna od karakteristika globalne Ga-ult&Millau zajednice. Njezin pristup gastronomiji sažet je u sloganu „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“, zbog čega inspektori Gault&Millau Croatia u potrazi za najboljima, fokus stavljaju na ino-vativnost, poštivanje tradicije svog kraja, poznavanje suvremenih kulinarskih tehnika te ku-hanje s velikim emocijama. Upravo takvi restorani i profesionalc koji „žive“ gastronomiju okrunje-ni su Gault&Millau tokama (toques).

gault-millau-1

Jedan od njih je Hrvoje Zirojević, Chef godine 2019. iz restorana Laganini na Palmižani.

„Tituli Chefa godine nisam se nadao niti sam je očekivao. Svoj posao volim, predajem mu se maksi-malno, slijedim svoju viziju i naporno radim s mojim timom. Kolege poštujem no ne uspoređujem se s nikime, uvijek mi je najvažnija moja kreacija na tanjuru, pa kada tako respektabilna institucija kao što je Gault&Millau prepozna taj rad, veliko je to zadovoljština meni i mom timu. Nakon osvajanja titule Chefa godine moj pristup poslu nije se promijenio, samo mi je više kolega i ljubitelja gastrono-mije čestitalo na radu. Lijepo je osjetiti da ljudi cijene tvoj napor” – kaže Hrvoje Zirojević.

gault-millau

Direktorica Gault&Millau Croatia, Ingrid Badurina Danielsson, najavila je da će ovogodišnji vodič na gotovo 500 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, predstaviti dosad najveći broj restorana, POP lokala i vina, te vodećih hotela iz svih krajeva Hrvatske. Osim u tiskanom vodiču, svi će res-torani biti prisutni i na web-stranicama Gault&Millau-a te u besplatnoj aplikaciji.

Vrhunac svečano-sti u Hotelu Esplanade 3. ožujka 2020. zasigurno će biti dodjela trofeja Chefa godine, ali i trofeja Velikog chefa sutrašnjice, Chefa tradicijske kuhinje, Chefa slastičara, Najboljeg POP-, te na-grada najboljim restoranima za 2020. Među glavnim pokroviteljima Gault&Millau Croatia je i Hrvatska turistička zajednica, koja je prepoznala važnost jednog od najrelevantnijih gastronom-skih svjetskih vodiča za promociju Hrvatske kao vrhunske eno i gastronomske destinacije na među-narodnoj turističkoj sceni.

Više informacija na: https://hr.gaultmillau.com/

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button