Pronađite inspiraciju na balkonima i vrtovima Beča

Beč bira najljepše privatne vrtove, a svi koji su se potrudili u ovo vrijeme boravka kod kuće ukrasiti svoje oaze cvijećem i raznim biljkama sudjeluju u foto natječaju.
Pogledajmo i mi koji su balkoni i vrtovi ušli u izbor jednih od najljepših, a možda će poneki od nas baš u ovim fotografijama pronaći inspiraciju za novi hobi.

Najljepša bečka terasa 2019. © Wohnservice Wien - Ludwig Schedl-3

Beč osvanuo u natjecateljskom raspoloženju prekrasnio uređenih vrtova i balkona

Ljubitelji biljaka i cvijeća u austrijskoj prijestolnici ovog će se 1. svibnja zasigurno posvetiti svojim vrtovima.
Tada, naime, počinje fotografski natječaj „Rascvjetani dom“ koji već dvanaesti put zaredom organizira Grad Beč.

U sklopu natječaja ove će se godine pod geslom „Balkoni u cvatu!“ ponovo birati najljepše privatne zelene oaze u Beču

S obzirom na trenutnu pandemiju koronavirusa u fokusu će ovaj put – uz okućnice kao i vrtove na balkonima i terasama – biti i takozvani indoor vrtovi.
To podrazumijeva odabir najljepših sobnih biljaka odnosno najkreativnijih „kuhinjskih“ vrtova unutar vlastita četiri zida.

Najljepši bečki balkon 2019. © Wohnservice Wien - Ludwig Schedl-1

Stoga je članica gradskog poglavarstva za stanogradnju i prava žena, Kathrin Gaal, pozvala sve zainteresirane građanke i građane da do 23. kolovoza 2020. na internetskim stranicama ovog natječaja objave najljepše fotografije svojih šarolikih vrtova.

Nakon toga će stručan žiri odabrati ovogodišnje pobjednice i pobjednike koje očekuju razne novčane nagrade kao i korisna literatura o sadnji cvijeća i biljaka.

Najljepši bečki vrt 2019. © Wohnservice Wien - Ludwig Schedl-2

Zahvaljujući toj novoj kategoriji u odabiru i sobnih biljaka i kuhinjskih cvjetnih oaza, u natječaju će moći sudjelovati i svi oni koji su unatoč nedostatku balkona ili terase u svojim domovima uspjeli stvoriti jedinstvene biljne i cvjetne kreacije.

A sve vrtlarice i vrtlari − kao i oni koji to tek žele postati − zasigurno će pronaći inspiraciju u galeriji s fotografijama iz prethodnih godina ovog natječaja na Instagram stranici Blühendes Zuhause.

Jer u ovim je teškim vremenima jedan od najboljih načina za opuštanje upravo vrtlarenje.

Uz dopuštenje: Euro comm (sve fotografije)

Facebook Like Button