Zbog truda uloženog u postizanje što blistavijeg ljetnog izdanja i bikini linije, mnogi osjete grižnju savjesti pri samoj pomisli na neki osvježavajući desert.
Kolač od bijele čokolade i jagoda privući će svakoga zbog svog kraljevskog izgleda, za kojim ni okus ne zaostaje.
Proljetni i ljetni mirisi hrvatskog juga, mediteranske hrane i morskih specijaliteta, poput gofa, najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska kuhinja najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto. Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu dalmatinsku oazu u srcu gradske vreve naše metropole i donosi nam lagano ljetno jelo Ceviche s gofom.
Restoran Bota Šare predstavlja lagano jelo koje ima bogate nutritivne vrijednosti uz recept za krem juhu od šparoga.
Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preeeukusan kolač od jagoda, kokosa i jogurta!
Rapska torta, koja je već toliko popularna među svim slatkoljupcima, zaista zaslužuju posebnu pažnju, jer je sastav i okus jednostavno neodoljiv.
Prekrasan gradić u zaleđu grada Opatije pravi je ukras i kruna Kvarnera ako tražite još nedovoljno istražene krajeve, a još kad otkrijete radionicu izrade tradicionalnih Veprinačkih kolačića, odnosno suhih keksa Bettina užitak postaje zaokružen.
Razne su kombinacije pogača u Dalmaciji, ali na Visu se je uvriježila viška pogača. Sigurno je da se u u davnim vremenima radila s usoljenom ribom, i da se općenito koristilo ono što se imalo pri ruci, ali onošto višku pogaču
Počela je sezona carskih šparoga pa vam donosimo izvrstan recept za juhu od šparoga i to prema receptu poznatog chefa Kornelija Malića.
Ovog Uskrsa pripremite Pasku, sočan i mirisan ukrajinski kruh.
Rižoto ili kako ga zovu uz hrvatsku obalu rižot, uvijek je odlična delicija, a još kad se radi s kamenicama onda postaje prava rapsodija okusa.
Ako ste se pitali kako pripremiti ukusnu i mekanu pašticadu donosimo vam recept s postupkom pripreme za ovaj mediteranski specijalitet za prste olizati