Rižoto ili kako ga zovu uz hrvatsku obalu rižot, uvijek je odlična delicija, a još kad se radi s kamenicama onda postaje prava rapsodija okusa.
OVDJE otkrijte pet zanimljivosti o kamenicama, neobičnom školjkašu izrazito bogate povijesti
Želite li možda isprobati i napraviti juha od kamenica, onda vas OVDJE čeka sjajan recept
OVDJE saznajte zašto malostonska kamenica ima posebne nutritivne vrijednosti
Sastojci za recept rižot od malostonskih kamenica:
20 komada kamenica
2 komada crvenog luka
2 češnja češnjaka
1 g peršina
0.2 dcl biljnog ulja
0.2 dcl maslinovog ulja
8 dcl ribljeg temeljca
papar
0.5 dcl suhog pelješkog bijelog vina
0.35 dkg riže
Priprema recepta:
Kamenice otvorite i izvadite meso. More koje su pustile sačuvati i procijediti.
Na miješanom ulju prodinstati sitno rezani crveni luk, dodati češnjak, peršin, papar te zaliti vinom. Pustiti da se kuha nekoliko minuta, zatim dodati more koje su kamenice pustile, rižu i riblji temeljac.
Kuhati dok riža ne omekša. Pred sam kraj dodati kamenice.
Uz dopuštenje: SelectPR (sve fotografije)