Proljetni i ljetni mirisi hrvatskog juga, mediteranske hrane i morskih specijaliteta, poput gofa, najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska kuhinja najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto. Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu dalmatinsku oazu u srcu gradske vreve naše metropole i donosi nam lagano ljetno jelo Ceviche s gofom.
OVDJE saznajte porijeklo ukusnog jela Ceviche ili kako ga još negdje zovu cebiche, seviche ili sebiche uz još jedan recept
Ceviche sjajno portugalsko jelo od ribe ili morskih plodova kao stvoreno za ljetne dane
Sastojci za recept Ceviche s gofom:
Sastojci za recept Ceviche s gofom:
320 g filea gofa
20 g ljubičastog luka
20 g paprike
20 g mrkve
20 g mladog luka
20 ml maslinovog ulja
10 ml soka od limete
10 ml soka od limuna
10 ml soka od naranče
5 g soli
3 g grubo mljevenog papra
Priprema recepta:
File gofa izrezati na tanke trakice i začiniti maslinovim uljem, sokom od limete, limuna, naranče, soli i paprom te ostaviti da se marinira.
Povrće izrezati na fine trakice (julienne), sjediniti i podijeliti u dva jednaka dijela.
Napraviti posteljicu od jednog dijela povrća, posložiti marinirani gof i prekriti drugim dijelom povrća.
Uz dopuštenje: Select (sve fotografije)