Fuži sa šparogama i pancetom sjajan recept i poslastica svakog stola

Poznata je dobrobit carskih šparoga, bile one zelene, bijele ili one samonikle u prirodi stoga vam donosimo recept u kojima fuži i šparoge čine izvrstan splet sjajnih okusa.

Šparoge su izvrsne za naše zdravlje, poznata je njihova dobrobit za srce, jetru, probavni sustav, ali i podizanje tjelesne energije.
Ono što mnogima zanimljivo je to da one jako dobro djeluju na gubitak kilograma, a ova povrtnica može se iskoristiti 100%.
Šparoge su i omiljeno su povrće u kuhinji brojnih chefova pa tako govori i Kornelije Malić, chef kuhinje restorana Botanista u dijelu zelene oaze Zagreba.
Chef Kornelje Malić smatra da je gornji dio ove slasne biljke najbolja za umake kao prilog jelima, a ostatak stabljike za fini temeljac.

Ovi vjesnici proljeća bogate su finim vlaknima, sadrže čak 90 % vode, bogate su vitaminima A, B i K te vitaminima C i E.

Iz restorana Botanist predlažu nam recept sa šparogama koji se lako priprema i u vlastitom domu a uključuju od svega nekoliko namirnica koje zajedno pripremljene zaista stvaraju bogat obrok prepun mirisa i najboljih okusa.
Šparoge se pripremaju lagani i kratko, preporučeno je pirjanje ili kuhanje na pari ne duže od pet minuta.

fuzi sa sparogama i pancetom recept

Fuži sa šparogama i pancetom

Sastav za recept

100g fuži
150g šparoge
50g panceta
Maslac
Grana padano
Sol, papar

Priprema fuža sa pancetom i šparogama

Na maslinovom ulju prepržiti tanko narezanu pancetu, dodati kuhane vrhove šparoga, podliti temeljcem od šparoga i ukuhati.
Dodati al’dente kuhane fuže i mantekirati s maslacem i ribanim Grana padano sirom.

Dobar tek!

Foto: Filip Popović

Facebook Like Button