Gusta juha sa zelenim šparogama, piletinom i rižom

Proljeće obiluje finim i nutritivno vrijednim šparogama pa ih treba iskoristiti za ukusnu sezonsku juhu.

Šparoge su prava nutritivna bomba, a energetska vrijednost im je jako niska stoga pogoduju svima koji vole pripaziti na kalorijsku vrijednost namirnica koje jedu.
Šparoge se u najvećem dijelu sastoje od vode, čak 93%, a u 100 grama šparoga nalazimo svega 20 kcal.

OVDJE saznajte više o tome kako šparoge čuvaju naše zdravlje

Stigle su nam šparoge: čuvaju vid i zdravlje kostiju

Ovaj puta donosimo vam sjajan recept za ukusnu gustu juhu koja će vam može biti i glavni obrok u danu.

Sastojci za recept

400 grama pilećih prsa
2 žlice ulja
200 grama zelenih šparoga
oko 140 grama kukuruza
bijeli papar, sol, peršin
150 grama riže
vrećica bio (bez ikakvih umjetnih dodataka) instant krem juhe od šparoga

Priprema sezonske guste juhe od piletine, šparoga, riže i kukuruza

Šparoge operite i odrežite im “drvenasti” kraj, nasjeckajte ih i kuhajte 10 minuta na tišoj vatri u slanoj vodi.
Pileća prsa narežite na fine manje kockice, posolite, popaprite te ih popržite na ulju dok lagano ne porumene. U litru vode istresite krem juhu od šparoga i skuhajte uz neprestano miješanje..
Zatim nasjeckajte peršin, pomiješajte ga sa šparogama, kukuruzom i rižom u netom skuhanu instant juhu. Sve opet na vrlo tihoj vatri kuhajte maksimalno 3 minute.
Poslužite toplo, a ovu gustu juhu možete dodatno prema želji još popapriti i zasoliti.

Dobar tek!

Facebook Like Button