Salata od gofa lagano i sočno ljetno jelo

Isprobajte neobičnu salatu s ribom gof koja nam dolazi iz porodice Carangidae (bitnice).

U kuhinji uvijek treba upotrebljavati maštu i težiti ka raznolikošću jela. Tako smo i mi došli do jednog savršenog recepta i provjereno ga isprobali. Uživali smo pripremajući ovu ribu zvanu gof ili kako je negdje zovu orhan, a mirisni rezultati i okusi su bili izvrsni.

Sastojci za recept – salata od ribe gof
gof od 2kg
kvasina
3-4 grančice peršuna
papar u zrnu i mljeveni
sol
maslinovo ulje
kapari

Priprema recepta
Gof se očisti i uz kost uzdužno prereže. U niski lonac se u hladnu, obilato posoljenu vodu doda 1.5 dl kvasine, grančice peršuna, kapula izrezana na krupne komade, režnji češnjaka rezani na pola i papar u zrnu. Kuha se kao za lešadu oko pola sata. Gof se očisti od kosti, a tekućina u kojoj se kuhalo procjedi i pusti se gof da se ohladi. U zdjeli se usitnjeni komadi gofa veličine badema preliju kvasinom i maslinovom uljem, posole, popapre i promješaju te pospu kaparima. Na 10 dag gofa stavi se jedna jušna žlica kvasine, 2 žlice maslinova ulja i žlica kapara.

Fotografija: Foter
Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button