Bruskete caprese s rajčicom i rukolom

Donosimo Vam ukusno i zdravo hladno lagano predjelo.

Iako je hrana ugodno iskustvo, ono nosi i određenu odgovornost. Ukratko, uživanje u dobroj hrani ide rukom pod ruku s težnjom za zdravom prehranom i održavanjem zdravlja. Stoga isprobajte ovaj savršen recept za bruskete caprese s rajčicom i rukolom.

Sastojci za četiri osobe:
8 kriški francuskog kruha
dvije konzerve tunjevine u maslinovu ulju Rio Mare 120 g
200 g mozzarele
2 zrele rajčice
1 češanj češnjaka
40 g maslinova ulja
nekoliko listića rukole
sol
papar

Za savršen ručak dodajte tanjur pun povrća i komad svježeg voća!

Priprema:
1. Razrežite mozzarelu na 8 dijelova, narežite rajčicu i ocijedite Rio Mare tunjevinu u maslinovom ulju. Popecite kriške kruha na roštilju ili u tavi.

2. Svaku krišku kruha premažite češnjakom i nakapajte s malo ulja. Na kriške stavite rukolu, mozzarelu, rajčicu i začinite s malo soli i papra.

3. Na vrh brusketa stavite Rio Mare tunjevinu u maslinovom ulju.

Bruskete ukrasite listićima rukole i odmah poslužite.

Fotografije i recept: Akter Public

Facebook Like Button