Restoran Bota Šare predstavlja lagano jelo koje ima bogate nutritivne vrijednosti uz recept za krem juhu od šparoga.
OVDJE saznajte više o šparogama: čuvaju vid i zdravlje kostiju
Sastojci za recept:
200 g šparoga
30 ml maslinova ulja
400 ml vode
70 g luka
50 g mrkve
100 g krumpira
5 g soli
2 g mljevenog papra
100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema recepta:
Odvojiti tvrdi (drvenasti) dio šparoga te ih kuhati u posoljenoj vodi oko 10 minuta, procijediti i ostaviti vodu u kojoj smo kuhali šparoge sa strane. Na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani luk i mrkvu.
Doliti vodu od šparoga i sitno sjeckani krumpir, kada krumpir omekša, dodati šparoge te napraviti kremu uz pomoć štapnog miksera ili blendera.
Kremu od šparoga vratiti na vatru, dodati vrhnje za kuhanje i prokuhati te začiniti paprom ili po želji.
Uz dopuštenje: Select (sve fotografije)