Restoran Apetit osvaja na prvu svojim novim izgledom

Poznati zagrebački restoran Apetit prvih jesenskih dana slavi 10 godina i ponovno je otvorio svoja vrata gostima.

Novi izgled Apetita osvaja na prvu

Preuređen prostor gornjeg dijela restorana prostire se na 160 m2, odiše svježinom, prozračan je, a mnoštvo biljaka daje jednu veselu notu uz koju ćemo započeti gastro putovanje.

novi-izgled-apetit-restoran-1

novi-izgled-apetit-restoran-6

Prostor je uređen tako da se poštuju epidemiološke mjere te preporučeni razmaci među sjedećim mjestima. Prostor je obojan bijelom bojom koja daje svježinu. Odmah pri samome ulasku, restoran odiše čistoćom i higijenom koja privlači. Pri odabiru biljaka pazilo se da budu one vrste koje pročišćuju prostor. Novi Apetit možemo usporediti s njujorškim urbanističkim stilom dizajna.

novi-izgled-apetit-restoran-2

novi-izgled-apetit-restoran-7

Restoranom dominiraju dvije velike slike koje su iz New Yorka u Zagreb stigle sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća, a koje su posudba prijatelja vlasnika.

Uz dvije slike prostorom dominiraju velike vaze te brojni detalji koji će nam privući pažnju poput razigranih bakrenih svjetiljaka. Crno siva kombinacija stolova i stolica u kombinaciji s bijelom i smeđom bojom prostoru daje dozu otmjenosti, a veliki plavi zastori umiruju i daju toplinu.

novi-izgled-apetit-restoran-3

novi-izgled-apetit-restoran-8

“Tijekom dužeg mjesečnog zatvaranja odlučili smo se za promjenu te smo došli na ideju kako bismo mogli osvježiti prostor. U tim promjenima odlučili smo se vratiti svojim korijenima. Prvo smo uveli kulturu doručka. Odrastala sam u Beču, a obiteljski nam je doručak bio najbitniji dio dana. Odlučili smo tu kulturu doručka donijeti u naš restoran, ali i oplemeniti ideju sa pojedinim bečkim pojedinostima.

sanja-gregorius

Dođite na doručak i na tradicionalni zalogaj za ručak

Tako smo ubacili tradicionalni gulaš, kuhane šunke sa hrenom, posebne vrste musli žitarica, dali značaj drugačijoj pripremi jaja te smo ubacili i neke karakteristične hrvatske proizvode poput istarskih tartufa i beef tartara koji ćemo na poseban način pripremati za doručak.

Bit će to zanimljiv mix, gosti će sami moći birati svoje acai i smoothie bowlove, cijeđene sokove i prirodne čajeve. Ideja je da doručak bude obrok koji će nas zasititi i pripremiti za dan!” – otkriva vlasnica Sanja Gregorius.

novi-izgled-apetit-restoran-4

Apetit u Masarykovoj 18 Zagrepčanima i njihovim gostima dobro je znana adresa.
Nakon pandemije koronavirusa te potresa koji je teško oštetio sam restoran, novim danom ponovno vraća život u sam centar grada.

novi-izgled-apetit-restoran

Uz novu kartu koja uključuje ponudu izvrsnih doručaka tu će se naći i u svijetu popularni brunch, a već legendarni glazbeni nastupi petkom zasigurno će biti naše omiljeno odredište ove jeseni i zime.

Novo uređenje najbolja je pozivnica za novo nezaboravno gastro putovanje.

Uz dopuštenje: B.E.T. (sve fotografije)

Facebook Like Button