Rock kraljica

Na setu filma „Rock kraljica“ redatelj Jonathan Demme zabranio majci Streep i njezinoj kćerci Gummer da razgovaraju!

„Nakon ovog filma poželjet ćete zapjevati!“, „Prekrasan!“, „Dirljiv!“, „Osvježavajući!“, „Mamie Gummer je pravo tajno oružje filma!“, „Jonathan Demme okupio je nevjerojatnu glumačku postavu!“, „Rick Springfield u ulozi karijere!“, „Baš kada ste pomislili da vas Meryl više ne može iznenaditi ona svojom novom ulogom učini baš to!“ – ovo su samo neki od mnogobrojnih hvalospjeva za film Rock kraljica koji se od 3. rujna započinje prikazivati u domaćim kinima. Riječ je o filmu koji je okupio čak četvero dobitnika prestižne nagrade Oscar – redatelja Jonathana Demmea („Kad jaganjci utihnu“), scenaristicu Diablo Cody („Juno“) te dvoje glumaca Kevina Klinea („Riba zvana Wanda“) i neuništivu Meryl Streep („Kramer protiv Kramera“, „Željezna lady“) kojima je ponovno pružena prilika da rade zajedno nakon „Sofijinog izbora“ iz 1982. godine u kojem je Kline ostvario svoj glumački debi, a Streep osvojila svoju drugu nagradu Oscar u karijeri.

Rock kraljica

Ovim putem vam predstavljamo najnoviju kino najavu za komediju Rock kraljica u kojoj uz Streep i Klinea glavne uloge tumače rock zvijezda 80-ih Rick Springfield te mlada Mamie Gummer – kćerka Meryl Streep iza, ali u ovom slučaju i ispred kamere. Jedna od najvećih zanimljivosti vezana za film svakako je činjenica što je redatelj Demme izričito zabranio majci i kćerci da razgovaraju u pauzama za vrijeme snimanja odnosno inzistirao je da obje ostanu „u likovima“ kako bi sve ono što se događa ispred kamera bilo što realnije. Kritičari su složni da je u tome i uspio, jer svakako najhvaljeniji dijelovi filma upravo su scene između majke i kćerke.

U filmu Rock kraljica ispunjenom glazbom i nastupima uživo (snimanje filma bilo je odgođeno dok Meryl Streep nije naučila svirati gitaru, a također je upravo ona ta koja sama izvodi sve pjesme u filmu) Streep glumi Ricki – gitaristicu heroinu koja se odrekla svega kako bi ostvarila svoj san o rokerskoj slavi. Međutim, sada je primorana vratiti se kući kako bi pokušala ispraviti svoje odnose s vlastitom obitelji, a to će biti gotovo nemoguć zadatak, jer ju vlastita djeca praktički uopće ne poznaju…

Rock kraljica

Priča filma djelomično je temeljena na svekrvi scenaristice Diablo Cody: „Moja svekrva godinama je pjevala u bendu po barovima New Jerseyja i gledala sam njezine nastupe mnogo puta te pomislila da je njezin život baš poput filma“, izjavila je u intervjuu za Hollywood Reporter i nadodala da je tijekom pisanja scenarija za glavni lik Ricki zamišljala jedino Meryl Streep koja je na kraju i odglumila naslovni lik.

Komedija ROCK KRALJICA u hrvatska kina stiže 3. rujna.

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)

Facebook Like Button