Roman koji ruši rekorde od danas i u hrvatskim knjižarama

Najprodavaniji britanski roman prošle godine, „Klub istražitelja ubojstava četvrtkom“ televizijskog voditelja i komičara Richarda Osmana, na policama hrvatskih knjižara!

Krimić “Klub istražitelja ubojstava četvrtkom” popularnog britanskog televizijskog voditelja i komičara Richarda Osmana, koji je 2020. godine rušio rekorde čitanosti i postao bestseller, od danas je dostupan i na hrvatskom tržištu, u izdanju izdavačke kuće Egmont.

Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling.
O njegovoj popularnosti govori i činjenica da je to najprodavaniji roman 2020. godine, a producentska kuća Stevena Spielberga Amblin Entertainment kupila je globalna filmska prava na knjigu, prema kojoj će snimiti film.

Klub Istrazitelja Ubojstava Cetvrtkom knjiga

Ugledni britanski dnevnik The Times pisao je o romanu: ”Dok se tijela gomilaju, a otkriva se sve više o životima i ljubavima Joycea, Ibrahima, Rona i Elizabeth – ne možete ih ne bodriti i nadati se da ćete ih opet sresti.”

Radnja, na tragu najpopularnijih krimića Agathe Christie, odvija se u umirovljeničkom naselju u kojem se četvero neobičnih prijatelja sastaje jednom tjedno kako bi razgovarali o neriješenim zločinima iz prošlosti i na taj način vratili malo uzbuđenja u svoju svakodnevicu.

Oštroumni osamdesetogodišnjaci Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron spremni su istraživati ubojstva koja se sve češće događaju u njihovoj okolini. Zajedno se nazivaju Klub istražitelja ubojstava četvrtkom.

Roman je komentirao i popularni televizijski voditelj Graham Norton, koji je izjavio: ”Sjajno štivo, stvarno sam uživao.” Uz njega, i najutjecajniji britanski mediji osvrnuli su se na roman ”Klub istražitelja ubojstava četvrtkom”.

The Guardian je djelo opisao kao: ”čisti eskapizam”, dok ga je Daily Telegraph zabilježio kao ”duhovitu i potresnu priču”.

U dnevnim novinama Daily Express o romanu se pisalo kao o: ”jednoj od najzabavnijih knjiga godine – vješto napisanoj, duhovitoj, a istodobno toploj”.

Poklanjanje – Mala igra znanja

Za sve ljubitelje kriminalističkih romana izdavačka kuća Egmont ovu srijedu, 3. ožujka, na svojim društvenim mrežama pripremit će i igru znanja.
Svi sudionici dobit će priliku postati detektivi na jedan dan, a najbrži točan odgovor osvaja jedan primjerak ovog zanimljivog romana.

Richard Osman popularni je britanski televizijski voditelj, autor i producent, a ”Klub istražitelja ubojstava četvrtkom” njegov je prvi roman.
Poznat je po televizijskim emisijama, uključujući ”Pointless” i “House of Games Richarda Osmana”. Kao kreativni direktor Endemola u Velikoj Britaniji, Richard je radio kao izvršni producent na mnogim emisijama, uključujući ”Deal or No Deal” i ”8 out of 10 Cats”.

Redoviti je član panela i emisija poput ”Have I Got News For You”, ”Would I Lie to You” i ”Taskmaster”.
Roman je dostupan na Egmont web shopu po cijeni od 99,00 kn.

Uz dopuštenje: Egmont

Facebook Like Button