Došao je intrigantni roman Poštovani gospodine M

Započnite vikend s intrigantnim romanom Poštovani gospodine M., proslavljenog autora Hermana Kocha, knjiga prepuna uzbudljivih i nepredvidljivih slagalica pisama, u kojoj se isprepliću život i književnost.

Poštovani gospodine M je roman o čudnim susjedima, nestalim osobama, ljubavnicima i piscu koji ih sve povezuje

Čitajući Poštovani gospodine M. ljubitelji pisca Hermana Kocha još će jednom uživati u inteligenciji, humoru i lakoći kojom ovaj virtuoz riječi uspijeva prikazati tanku granicu između književnosti i života, zločina i slučajnosti, ljubavi i opsesije.

postovani-gospodine-m

Poštovani gospodine M. (Geachte Heer M.)

Herman Koch nizozemski je pisac, glumac i scenarist.
Poštovani gospodine M. njegov je osmi roman u kojem autor ostaje vjeran svom britkom stilu i kontroverznim temama.

Najpoznatiji je po romanu Večera koji je postigao svjetski uspjeh, dobio nagrade i pohvale književne kritike prema kojem je snimljen film. U izdanju Znanja dosad su objavljeni njegovi romani Večera i Ljetnikovac.

Svaka priča ima onoliko verzija koliko i sudionika. Jedna takva maestralno ispisana enigma raspliće nam se u redcima ovog romana. Slagalica satkana od pisama gospodinu M.-u, sjećanja na djetinjstvo i spletki glavnog lika otkriva nam krakove davnog zločina.

Zločin je to koji je sablaznio nizozemsku javnost jer je motiviran ljubavnom vezom profesora i prelijepe učenice Laure, a koban i nikada do kraja rasvijetljen kraj učinio ga je predloškom književnog bestselera. Pisac M. koji je na ovoj tragediji zaradio svjetsku slavu sada je predmet opsesije jednoga od aktera zločina koji njemu, ali i javnosti želi razotkriti što se zaista dogodilo.

Recenzije romana Poštovani gospodine M

»Knjiga u knjizi o čudnim susjedima, nestalim osobama, mladim ljubavnicima i briljantnom piscu koji ih sve povezuje – jer ne možete uvijek vjerovati svemu što pročitate! Ali to čini ovaj roman očaravajućim i inteligentnim.«
Buzzfeed

»Koch inteligentno izlaže dijelove slagalice, otkrivajući nam sloj po sloj priče dok zadnji ključ čitanja ostavlja za posljednjih nekoliko stranica.«
Publishers Weekly

»Uzbudljiv i nepredvidiv Poštovani gospodine M. otvara prostor na granici književnosti i života, predodređenosti i nedorečenosti, što ga čini crnohumornom meditacijom o ograničenjima kreativnosti i umjetnosti fikcije.«
The Washington Post

Uz dopuštenje: Znanje (sve fotografije)