Stiže “Peti val”

Tinejdžerske super-zvijezde u akcijskom SF trileru snimljenom prema svjetski poznatom bestseleru: Peti val!

Nakon mega-popularnih filmskih franšiza „Sumrak saga“, „Igre gladi“ i „Različita“ snimljenih prema svjetskim književnim uspješnicama od ove godine (točnije od sredine veljače) u naša kina stiže novi filmski hit temeljen na još jednom poznatom bestseleru: Peti val! Riječ je o akcijskom znanstveno-fantastičnom trileru redatelja J. Blakesona u kojem su glavne uloge ostvarile tinejdžerske super-zvijezde Chloe Grace Moretz („Kick Ass“, „Pravednik“, „Hugo“, „Carrie“), Nick Robinson („Jurski svijet“) i Alex Roe. Ovim putem predstavljamo vam prvu kino najavu za ovaj sigurni filmski hit koji u domaća kina stiže sredinom veljače.

Četiri vala smrtonosnih napada (tama, uništenje, zaraza i invazija) ostavili su planet Zemlju potpuno devastiranom. Kako strah i nepovjerenje među ljudima rastu, Cassie (Grace Moretz) se nalazi u bijegu u očajničkoj potrazi za mlađim bratom kako bi ga spasila. Dok se priprema za neizbježni i smrtonosni peti val, Cassie je prisiljena udružiti snage s mladićem (Roe) koji bi možda mogao biti njezina jedina nada… Ako mu može vjerovati.

Književni bestseler „Peti val“ do sada je pobrao hvalospjeve kritike (čak je 21 tjedan proveo na listi bestselera New York Timesa), a mnogi ga uspoređuju s uspješnicama „Igre gladi“ i „Cesta“ te ističu da bi „Peti val“ za izvanzemaljce mogao učiniti ono što je „Sumrak saga“ učinila za vampire. „Peti val“ prvi je dio književne trilogije od koje je drugi dio pod naslovom „The Infinite Sea“ objavljen još u rujnu 2014., a treći dio planiran je za izdavanje u svibnju ove godine. Istoimeni akcijski SF triler kojeg ovdje predstavljamo također je prvi dio nadolazeće filmske trilogije.

Uz Chloe Grace Moretz, Nicka Robinsona i Alexa Roea u glavnim ulogama u filmu PETI VAL pojavljuju se Liev Schreiber, Ron Livingston, Maggie Siff i Maria Bello. Glavna glumica, 19-godišnja Grace Moretz, nakon što je u punom smislu riječi postala tinejdžerska holivudska zvijezda za potrebe ovog filma morala se zapravo „odučiti“ od služenja oružjem, a prema vlastitom priznanju to joj je bio najteži zadatak: „U većini filmova u kojima sam do sada nastupala morala sam na ovaj ili onaj način baratati nekom vrstom oružja. Ovdje glumim tinejdžericu koja nema apsolutno nikakvih iskustava s tim pa me redatelj cijelo vrijeme morao upozoravati na to, a kao posljedica svega neke scene smo morali ponavljati i par puta, jer sam – prema njegovom mišljenju – jednostavno izgledala… previše stručno.“

Akcijski znanstveno-fantastični triler PETI VAL u domaća kina stiže sredinom veljače!

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)