Tonik za lice – zašto je važan?

Tonik predstavlja korak u njezi kože koji se koristi nakon čišćenja, a prije nanošenja kreme. Nekada su se tonici prvenstveno preporučivali zbog korištenja sredstava za čišćenje koja sadrže sapun.

Takva sredstva povećavaju pH vrijednost kože što nikako nije povoljno za kožu, a tonik je služio da vrati pH ravnotežu.

Iako su današnja sredstva za čišćenje puno nježnija, tonik i dalje ima važnu ulogu u njezi. Naime, tonik uklanja sve ono što je na koži ostalo nakon umivanja, kao što su vodeni kamenac, nečistoće, mrtve stanice, višak sebuma te moguće ostatke šminke.

Ipak, tonik se nikako ne smije brkati sa sredstvom za čišćenje, njegova uporaba pruža dodatnu vrijednost svakodnevnom ritualu ljepote.

tonik-lice-1

Bez tonika krema ne postiže željeni učinak

Osim što uklanja tragove kamenca iz kože, koji isušuju kožu i stvaraju osjećaj zatezanja, tonik služi i kao esencija, odnosno „nosač“ seruma te krema ili emulzija. Nakon što ste nanijeli tonik, površina kože je vlažna što pogoduje boljoj apsorpciji seruma, odnosno kreme ili emulzije. Na taj način krema postaje učinkovitija u obavljanju svoje funkcije.

tonik-lice-2

Tonik omogućuje bolju hidrataciju

Mnogi kozmetički proizvodi, uključujući i liniju Aquabella, sadrže hijaluronsku kiselinu visoke molekularne mase te biljni glicerin. Radi se o velikim molekulama koje se vežu na vlagu. Ako koža nije tonirana, te molekule će vezati vlagu iz kože i uzrokovati reverzibilni učinak – koža će se osušiti.

Stoga je važno koristiti tonik, on će zadržati vlagu u koži i na taj je način dubinski hidratizirati.

tonik-lice-3

Kako izabrati tonik koji će vam odgovarati?

Vrlo je važno odabrati tonik koji odgovara vašem tipu kože. Ako imate normalnu do suhu kožu, za vas je idealan tonik koji sadrži ružinu vodicu, jer hidratizira i umiruje. Savršen izbor će biti Nježan tonizirajući Nuxe losion s cvjetovima damašćanske ruže.

Ukoliko je koža mješovita ili masna, izaberite tonik koji će temeljito očistiti kožu, suziti pore i pomoći uregulaciji viška sebuma.

Aquabella® Losion za hidrataciju, zaglađivanje i sužavanje pora sadrži prirodne sastojke koji djeluju upravo kako mu i sam naziv govori – bijeli lopoč temeljito čisti i sprječava razmnožavanje bakterija, hijaluronska kiselina prirodnog porijekla hidratizira kožu, dok ekstrakt zelene leče smanjuje proizvodnju sebuma i sužava pore.

Uz dopuštenje: Sabex (sve fotografije)

Facebook Like Button