Top lista filmova koja se ne propušta ovog proljeća 2022.

Filmovi koji nas ovog proljeća očekuju na malim ekranima oduševiti će sve filmofile, a ovi filmski dragulji u travnju 2022. na televizijskim programima nikako se ne propuštaju.

vrazji-nicky-film

TV1000 BALKAN: FILMSKA PREMIJERA – VRAŽJI NICKY – PETAK 1. TRAVNJA @ 16:35

Adam Sandler tumači Sotoninog sina kojemu lakne kad njegov otac odluči ostati vladar pakla umjesto da za svog nasljednika odabere jednog od njegove nasilne braće.

Uloge : Adam Sandler, Patricia Arquette, Harvey Keitel

TV1000 BALKAN: FILMSKA PREMIJERA – STEPFORDSKE SUPRUGE – NEDJELJA 3. TRAVNJA @ 17:05

Tajna Stepfordskih supruga krije se iza vrata Muškog kluba.
stepfordske-supruge-film
Uloge: Nicole Kidman, Bette Midler, Matthew Broderick

EPIC DRAMA: NOVO I EKSKLUZIVNO – HJERSON – PONEDJELJKOM @ 21:00 & 21:45, OD 4. TRAVNJA

Suzdržan, zagonetan i ustrajan, Sven Hjerson nekoć je bio poznati kriminalistički profiler. Tijekom svoje karijere bio je uključen u mnoge istaknute slučajeve, no iznenada se odlučio povući, a nitko ne zna zašto.

Klara Sandberg, kaotična, odvažna i srdačna, bivša je TV producentica trećerazrednih emisija, koja želi napraviti emisiju o stvarnim zločinima s Hjersonom u glavnoj ulozi.

detektiv-hjerson

Nova emisija mogla bi iznova pokrenuti Sandbergovu karijeru i život, no postoji jedna prepreka: Klara se nikada nije susrela s Hjersonom. Priča počinje kada Hjerson primi vijest da mu je umrla majka i prisiljen je vratiti se na Åland prvi put nakon više od 30 godina.

Klara mu uspije ući u trag i nađe se na istom trajektu za Åland. Na brodu je ubijen mladi novinar. Nevoljki Hjerson i revna Klara krenu rješavati niz tajanstvenih ubojstava..

Epizoda 1: Klara Sanberg prilazi Svenu Hjersonu na trajektu da bi mu izložila zamisao za emisiju o stvarnim zločinima. U njenoj kabini ubijen je novinar i uskoro postaje jasno da na brodu ima više sumnjivaca.

Epizoda 2: Iznenadna smrt navede Hjersona i Klaru da iznova promisle o tome tko je ubojica, a sumnja u ostale osumnjičene produbljuje se. Trajekt uskoro stiže u Mariehamn na Ålandu, a vrijeme istječe.

VIASAT NATURE: NOVO I EKSKLUZIVNO – NAJLJEPŠI SVJETSKI KRAJOLICI – RADNIM DANIMA @ 20:00 OD 4. TRAVNJA

Pridružite nam se na putovanju kroz najljepše i najveličanstvenije prirodne krajolike na svijetu. Od prizora snimljenih širokokutnim makro objektivom do najdetaljnijih krupnih planova, spektakularne snimke otkrit će nam svu raskoš rijeka, prašuma i planina, iz svakog kuta.

Svaka etapa na našem putovanju obiluje spoznajama i otkrićima o njihovoj flori i fauni, geografiji i geologiji, te ljudskim pričama iz davnine i sadašnjosti koje su utkane u mjesta koja obilazimo.

najljepsi-svjetski-krajolici

Grafički prikazi karata i nevjerojatne nove satelitske snimke smještaju nas na ključne točke našeg putovanja, a pronicljivi komentari otkrivaju nam potankosti i nepoznate činjenice, iz zraka i na tlu. Sjednite, usporite i pridružite nam se na čudesnom putovanju kroz krajolike koje ste oduvijek željeli posjetiti.

Epizoda 1: Istražujemo čudesan krajolik Snowdonije, od životinjskog svijeta poluotoka Llyn do rudnika škriljevca, prašume te veličanstvenih vrhova Tryfana i samog Mount Snowdowna.

VIASAT HISTORY: NOVO I EKSKLUZIVNO – DEKODIRANA BLAGA – PONEDJELJKOM @ 15:05 OD 4. TRAVNJA

Otkrijte šest od najvećih svjetskih blaga od kojih svako skriva nevjerojatnu tajnu, a sve su do danas ostale neotkrivene.
Ekipa znanstvenika istražuje šest blaga starog vijeka: Veliku piramidu, glave s Uskršnjeg otoka, Nefertitino poprsje, brod Crnobradog, Zavjetni kovčeg i Sveto koplje.

dekodirana-blaga

Svaki od tih predmeta pažljivo će istražiti stručnjaci služeći se nizom novih tehnika, uključujući i najnovija forenzička ispitivanja, što će napokon otkriti istinu o njima.

Snimajući s arheolozima, povjesničarima, učenjacima i znanstvenicima, učinili smo sve što je u našoj moći da bismo došli do odgovora. Istražite povijest i moguće posljedice otkrivanja fascinantne istine o svakom blagu koje proučavamo u ovoj novoj seriji.

Epizoda 1: Priča o babilonskoj kuli jedna je od najpoznatijih u Bibliji, no je li građevina koja je izazvala Božji bijes i koja je iznjedrila mnoštvo jezika kojima se govori diljem svijeta uistinu postojala?

VIASAT EXPLORE: NOVO I EKSKLUZIVNO – ČUDOVIŠNI ŠARAN – 6. sezona – SUBOTOM @ 20:00 OD 9. TRAVNJA

U šestoj sezoni naši omiljeni ribiči odlaze u Francusku. Posjećuju njezina najpopularnija jezera poznata u cijelom svijetu po impresivnoj ribi. Ali, Tom i Neil kreću od jezera Carcès, velikog prirodnog jezera koje je nastalo kada je rijeka pregrađena branom.

Trojac se razdvaja kako bi pokrio što veće vodeno područje i ubrzo otkriva da je svoje putovanje dobro tempirao, jer akcija nadmašuje njihova najluđa očekivanja.

cudovisni-saran-film

Zato je od ove epizode trebalo načiniti specijalnu emisiju, kako bi sve to u nju stalo. ‘Francuska turneja’ ekipe iz Čudovišnog šarana nastavlja se posjetom jezerima Crete u blizini Reimsa te jezeru Iles3, udaljenom dva sata vožnje od Pariza. Njihova posljednja postaja jezero je Graviers, koje se pokaže kao velik izazov. Momci će morati surađivati kako bi pronašli ključ rješenja za to jezero koji će im svima omogućiti da se vrate s pokojom ribom.

Epizoda 1: Serija počinje na jezeru Carcès. To veliko prirodno jezero bit će pravi izazov jer u njemu obitavaju neke jako velike ribe koje je navodno teško uloviti.

VIASAT HISTORY: NOVO I EKSKLUZIVNO – BLAGA S BETTANY HUGHES – NEDJELJOM @ 20:00 OD 10. TRAVNJA

Profesorica Bettany Hughes nalazi nadahnuće u povijesti, istražujući poznata blaga i nova otkrića iz prošlosti. Nastojeći pronaći nešto pozitivno tijekom pandemije koronavirusa, Bettany telefonom naziva svoje prijatelje i kontakte iz cijelog svijeta kako bi doznala čime se bave i što žele podijeliti s njom.

blaga-bettany-hughes

Mnogi od njih pozvali su je da istraži nova otkrića i omogućili joj pristup važnim lokacijama. Putem su imali dosad nezabilježen pristup iskapanjima u tijeku, koja su iznijela na vidjelo, čak i uživo pred kamerama, neka od najvećih otkrića u posljednjih nekoliko godina.

Među najzanimljivijim momentima su rajski otok Malta Kraljice Elizabete II., nedavna neandertalska prošlost Gibraltara, iskapanje uživo palače Aleksandra Velikog i iznenađujuća talijanska romantična utočišta.

Epizoda 1: Grčka je postojbina epskih priča o ljudima i kolijevka zadivljujuće kulture koja je promijenila svijet. Bettany svoje putovanje započinje u Ateni te posjećuje Nafplio, Spartu, Egej i Olimpiju.

TV1000 BALKAN: FILMSKA PREMIJERA – AUSTIN POWERS: ŠPIJUN KOJI ME HVATAO – NEDJELJA 10. TRAVNJA @ 19:00

U najvećoj pustolovini Austina Powersa dotad, tajanstveni tajni agent mora otputovati natrag u otkačene šezdesete, ući u trag svojem ukradenom libidu i osujetiti plan dr. Evila za uništenje svijeta.

Austin putem upoznaje operativku CIA-e Felicity Shagwell, sjajnu curu i seksi špijunku koja mu je itekako dorasla, a ujedno je i sjajan motiv da vrati libido.

austin-powers-film

Uloge: Mike Myers, Heather Graham, Michael York, Robert Wagner, Rob Lowe

VIASAT NATURE: NOVO I EKSKLUZIVNO – EVOlUCIJA – RADNIM DANIMA @ 19:00 OD 11. TRAVNJA

Fascinantna znanstveno-edukativna prirodoslovna dokumentarna serija o tome što ljudi mogu naučiti iz evolucije životinja. Ova jedinstvena emisija o prirodi, kroz koju nas vodi poznati aktivist za zaštitu okoliša Patrick Ayree, nastojat će biti posve ugljično neutralna.

evolucija-film

Primjenjujući znanstveni pristup, priča počinje prije 3,8 milijardi godina i vodi nas kroz evolucijski proces razvoja, prilagodbe i opstanka životinja i prirode.

Dok nas neki dokumentarci o prirodi tjeraju u očaj, ‘Evolucija’ će, za razliku od njih, u nama izazvati osjećaj divljenja i optimizma spram budućnosti, omogućujući napredak naše vrste zahvaljujući učenju od prirode i nadahnjujući novi naraštaj…

Epizoda 1: Patrick istražuje kako su živa bića pronašla načine da budu uspješna diljem planeta. Od žirafa do gljivica, može li nas priroda naučiti kako istraživati svjetove izvan planeta Zemlje?

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button