Film: Trag života

Donosimo potpuno novu kino najavu za napeti SF triler TRAG ŽIVOTA!

U jeci otkrića mogućnosti života na drugim planetima koje je prije desetak dana objavila NASA, ovog mjeseca u kina nam stiže zastrašujući triler Trag života s Jakeom Gyllenhaalom, Ryanom Reynoldsom i Rebeccom Ferguson u glavnim ulogama. Riječ je o napetom znanstveno-fantastičnom trileru čija radnja je smještena u ne tako dalekoj budućnosti, a ono što je najviše zastrašujuće jest činjenica da u samoj priči ima zapravo jako malo SF elemenata i većinom se oslanja na realnost ljudskih reakcija uslijed prvog susreta s potpuno novim oblikom života van Zemlje. Napeti triler Trag života u domaća kina stiže od četvrtka, 23. ožujka.

David, Miranda, Rory, Katerina, Sho i Hugh šestero je astronauta koji čine posadu međunarodne svemirske posade koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, a novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…

life-1

Redatelju Danielu Espinosi prema vlastitom priznanju najveći uzor prilikom rada na ovom filmu bilo je remek-djelo „Alien“ Ridleyja Scotta. Ono što TRAG ŽIVOTA, međutim, razlikuje od „Aliena“ je činjenica da se njegova radnja nužno ne događa u nekoj dalekoj budućnosti, u nekom dalekom stoljeću – to je priča koja bi se vrlo lagano mogla dogoditi za vrijeme naših života, kojoj bismo i mi sami mogli svjedočiti. Zbog toga je Espinosa priči filma prišao više sa znanstvene, nego sa znanstveno-fantastične strane, a sudeći prema novoj kino najavi konačan rezultat će biti napeto kinematografsko iskustvo koje se nikako ne smije propustiti.

life-2

Scenaristi filma su Rhett Reese i Paul Wernick koji stoje iza fantastičnog „Deadpoola“ – prošlogodišnjeg super-hita kojeg je samo u domaćim kinima prošle godine vidjelo preko 100 tisuća gledatelja i koji se nalazi na gotovo svim renomiranim listama najboljih filmova 2016. godine. Uz filmsku ekipu iza i ispred kamere i novu kino najavu nesumnjivo je da nas očekuje još jedna intrigantna znanstveno-fantastična priča koja će nas navesti da promišljamo o budućnosti koja nam više i nije toliko daleka.

Napeti SF triler TRAG ŽIVOTA u domaća kina
stiže u četvrtak, 23. ožujka.

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)

Facebook Like Button