Trag života

Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds u najnovijem SF trileru ovog proljeća otkrivaju novi oblik života!

U posljednjih nekoliko godina žanr znanstvene-fantastike filmovima kao što su „Interstellar“, „Marsovac“ i „Dolazak“ podignuo se na jednu potpuno novu razinu. U maniri tih ostvarenja koji su, osim što su poharali svjetske kino blagajne, također zaradili i hvalospjeve filmske struke ovog nam proljeća stiže TRAG ŽIVOTA, SF triler u kojem su glavne uloge ostvarili Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds i Rebecca Ferguson. Ovom vam prilikom donosimo prvi trailer iz kojeg se da naslutiti da nas očekuje pravi filmski napeti misterij čiju režiju potpisuje Daniel Espinosa. Akcijski SF triler TRAG ŽIVOTA u domaća kina stiže odmah početkom proljeća, 23. ožujka.

Priča filma prati šesteročlanu posadu na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, a novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…

TRAG ŽIVOTA svoju je inspiraciju pronašao u vjerojatno najboljem znanstveno-fantastičnom filmu ikada snimljenom – „Alienu“. Iako je Ryan Reynolds trebao tumačiti glavnu ulogu u filmu, zbog vremenske ograničenosti odnosno paralelnog snimanja drugog filma odlučio je nastupiti u sporednoj ulozi pa je glavna rola pripala Jakeu Gyllenhaalu, glumcu koji je svoju kvalitetu dokazao već odavno nastupajući u filmovima kao što su „Donnie Darko“, „Zodijak“, „Zatočenice“ i „Planina Brokeback“ za koju je nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Njima dvojici pridružila se i Rebecca Ferguson koju smo do sada imali prilike vidjeti u filmovima kao što su „Nemoguća misija 5“, „Djevojka u vlaku“ i „Neslavno slavna Florence“.

trag-zivota-1

Scenaristi filma TRAG ŽIVOTA su Rhett Reese i Paul Wernick koji su do sada zajedno napisali dva vrhunska ostvarenja – „Dobrodošli u zemlju zombija“ i fantastični „Deadpool“ kojeg je samo u domaćim kinima prošle godine vidjelo preko 100 tisuća gledatelja i koji se nalazi na gotovo svim renomiranim listama najboljih filmova 2016. godine. Uz filmsku ekipu iza i ispred kamere i prvu kino najavu nesumnjivo je da nas očekuje još jedna intrigantna znanstveno-fantastična priča koja će nas navesti da promišljamo o budućnosti koja nam više i nije toliko daleka.

Znanstveno-fantastični triler TRAG ŽIVOTA u domaća kina stiže 23. ožujka!

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)

Facebook Like Button