Triler Šutnja bijeloga grada na filmskom platnu

S nestrpljenjem smo dočekali ekranizaciju i film Šutnja bijelog grada snimljenog prema međunarodnom bestseleru kojeg ćemo pratiti u jednom dahu.

FILM ŠUTNJA BIJELOGA GRADA

Prvi nastavak senzacionalne trilogije i priča filma prati inspektora Unaia Lópeza de Ayalu zvanog Kraken koji kreće tragom okrutnih ritualnih ubojstava koja potresaju baskijski grad Vitoriju.

Na mjestima zločina uvijek se nalaze dva tijela. Muško i žensko, s rukom na obrazu onoga drugog. Isti scenarij bio je prije dvadeset godina, a jednako tako je i danas. I to samo koji dan prije nego što iz zatvora treba izaći čovjek koji je za ubojstva osuđen – nekoć slavljen, a danas omražen, briljantni arheolog Tasio Ortiz de Zárate.

Pred inspektorom Ayalom, mladom zvijezdom vitorijske policije, težak je zadatak: otkriti kako je Tasio nastavio ubijati iz zatvora, ili pronaći ubojicu zbog kojega je junak Krakenova djetinjstva u tamnici dva desetljeća proveo nevin.

sutnja-bijelog-grada-triler-1

No, je li itko nevin u priči koju u sebi skriva Šutnja bijeloga grada? U mističnoj atmosferi Baskije, slijedeći trag krvi, koji vodi do Stare katedrale i velebnih palača Vitorije – ovaj triler furiozna tempa hvata nas u svoju mrežu i ne dopušta nam da predahnemo.

sutnja-bijelog-grada-triler-2

Triler Šutnja bijeloga grada snimljen je prema međunarodnom bestseler romanu Eve Garcíe Sáenz de Urturi. Riječ je o napetom i elegantnom krimiću u kojemu se mitologija i legende, arheologija i obiteljske tajne miješaju sve do vrtoglavog raspleta koji će vas zateći nespremne.

Za režiju filma zaslužan je Daniel Calparsoro, a u glavnim ulogama imamo priliku gledati Belén Ruedu, Javiera Reyu, Auru Garrido, Manola Solo i Alexa Brendemühla.

sutnja-bijelog-grada-triler-3

Beživotna tijela djevojke i mladića od dvadesetak godina pronađena su gola u katedrali španjolskog grada Vitoria. Kriminalistički profiler Unai i zamjenica načelnika Alba dobijaju ovaj misteriozni slučaj. Ubrzo otkrivaju kako je riječ o djelu serijskog ubojice, koji ritualnim ubojstvima već 20 godina terorizira njihov grad.

sutnja-bijelog-grada-triler-s

Naporna istraga, puna mračnih slijepih ulica u koje ih navode društvene mreže, dovest će policijski dvojac do krajnjih granica, primoravajući ih da se suoče sa bezobzirnim ubojicom koji se kroz zločin kreće poput kameleona, a kome mogu biti mnogo bliži nego što vjeruju.

sutnja-bijelog-grada-triler-4

Ekranizacija prvog romana bestseler trilogije španjolske spisateljice Eve Garcie Sáenz de Urturi spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi mudrih inspektora protiv nepredvidive zvijeri, koji se ovog puta neće zaustaviti dok je ne strpaju iza rešetaka.

Napeti triler Šutnja bijeloga grada u Cineplexx i odabrana kina stiže 5. studenoga!

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)

Facebook Like Button