U Zagrebu otvoren prvi hotel za biljke

Zagreb je od danas bogatiji za prvi hotel za biljke – Đardin.
Nagrađivana hrvatska dizajnerica Marita Bonačić u Deželićevoj 89 sa suradnicima otvorila predivni Đardin, hotel za biljke.

Riječ je o projektu kojeg je sa suradnicima pokrenula dizajnerica Marita Bonačić, dobitnica brojnih svjetskih priznanja među kojima se posebno ističe Red Dot – ekvivalent Oscaru u svijetu dizajna.

hotel dardin za biljke u zagrebu

“U centru Zagreba, u Deželićevoj 89 danas smo otvorili prvi dizajnerski hotel za biljke za sve koji na godišnjem žele uživati bez grižnje savjesti, kojima nudimo uslugu brige o biljkama.

Ujedno, mi smo walk-in đardin u kojem možete ubrati ideju, ali i iz kojeg možete sadnice i sav materijal koji vam treba prenijeti u svoje okućnice, dnevne boravke ili ukrasiti prostor za različite zabave – od vjenčanja do korporativnih evenata.

dardin u zagrebu za biljke hotel

Ako želite biti posebni u posebnim prilikama, nudimo vam jedinstven koncept održivog uređenja interijera i najam živih biljaka”, kazala je product dizajnerica Marita Bonačić, suvlasnica Đardina.

Đardin nudi i brojne druge usluge – od presađivanja biljki za one s manje iskustva, izrade i izvedbe projekata unutarnjeg i vanjskog uređenja biljem, do savjetovanja i održavanja biljaka, a u planu su i brojni drugi boutique eventi za publiku željnu razmjene znanja i iskustva o biljkama.

zagreb ima hotel za biljke dardin

Izdanci Đardina izrasli su u tvrtki Klis d.o.o. koja se bavi cvijećem i ukrasnim bilje, a 2019. ideja se razlistala i već privukla brojne poznate Hrvate u potrazi za jedinstvenim poklonima i tailor-made održivom dizajnerskom uređenju svojih interijera.

“Ako volite biljke, a nešto vam nedostaje – vrijeme, iskustvo, material ili znanje – mi ćemo vam pomoći da imate najljepši ured, dnevni boravak ili scenografiju u posebnim prigodama”, ističe druga suvlasnica Kristina Poljanić, biologinja koja je bila uključena u suprugov obiteljski posao s biljem u kompaniji Klis d.o.o.

zagreb hotel za biljke dardin dezalicevahotel za biljke dezaliceva ulica

Đardin ima različite vrste biljaka – od kaktusa i sukulenata do nolina i strelicija; orhideje, ljubicice, lyrate, pachire.

Osim živog vanjskog i unutarnjeg bilja, utorkom će Đardin će imati mini ponudu rezanog i suhog cvijeća jer kako cure ističu – ideja je bila da lijepo i jednostavno zamotanu lavandu, grane vrbe ili eukaliptus iz Župe dubrovačke možete kupiti i preko tjedna, sljubiti uz vino i odnijeti kao poklon uz večeru, sebi ili nekome drugome.

dardin je prvi hotel za biljke u zagrebu

Brendingu, pakiranju i interijeru Đardina posvećeno je pažnje taman koliko treba, jer curama nije bio cilj da dizajn preuzme ideju i svrhu projekta.

Ono što posebno privlači pažnju jest dizajniranje pakiranja biljke koju odaberete – prije svega izaberete joj posebno ime, kako biste je bez problema mogli smjestiti i u hotel u budućnosti, a zatim cure pažljivo dizajniraju omot, ručno ispisuju deklaraciju i detaljne upute za brigu, uz broj telefona koji je dostupan u bilo kojem trenutku za hitnu pomoć i savjet.

dardin hotel za biljke u dezalicevoj ulicihotel za biljke dardin zagreb dezaliceva ulica

Uz to, možete kupiti i renomirane dizajnerske teglice poznatih brendova Pot Ole i Lubech Living.
Svi proizvodi dostupni su i na web-shopu, a cure na području Zagreba nude i uslugu Đardin-to-go te vrše dostavu svega što imaju u ponudi – javite im se na webu i Instagramu djardin.hr.

dizajnerske torbe na web shopu

hotel za cvijece u zagrebu dardin

dardin hotel za biljke u zagrebu dezaliceva ulica

Facebook Like Button