Uplovite u najljepšu filmsku uvalu otoka Raba

Otok Rab i njegova stara gradska jezgra krajem kolovoza na pet dana postat će idealno odredište za sve one koje želja za istraživanjem novih mjesta, priča i okusa ne napušta ni tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Prvo izdanje Rab Film Festivala – festivala istraživačkog igranog i dokumentarnog filma (RAFF) od 23. do 27. kolovoza, na nekoliko gradskih lokacija, predvođenih šarmantnim ljetnim open-air kinom, ponudit će niz sadržaja za one koji vole kulturno aktivan odmor.

film-festival-rab-02

Posjetitelji će tako imati priliku pogledati odabir društveno relevantnih igranih i dokumentarnih filmova u kojima se istražuju aktualni globalni i lokalni problemi, poslušati koncerte Urbana & 4, Zdenke Kovačiček, Nipplepeople, Detour i Elementala i napraviti prvi korak u upoznavanju nedovoljno poznate rapske gastronomske ponude.

Bogat filmski program na “morsko” platno donosi niz iznenađenja s aktualnih svjetskih filmskih festivala, a zahvaljujući parterstvu sa Sarajevo Film Festivalom na RAFF-u će biti prikazan njegov pobjednički film.

film-festival-rab-01

U svojoj završnici, RAFF će publici ponuditi jedno sasvim drugačije i novo iskustvo konzumacije kulturnih sadržaja.

Riječ je o programu RAFF Seaplex “Kaich”, jedinstvenom u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, koji posjetitelje poziva da projekciju zatvaranja i koncert podno gradskih zidina prate s barke ili kaića u vlastitom ili festivalskom aranžmanu.

Uz dopuštenje: Vitamin C (sve fotografije)

Facebook Like Button