Veselimo se dugočekivanoj krimi seriji Maigret

Ovog ožujka, dugoočekivanu kriminalističku TV dramu smještenu u 1950-e godine „Maigret“, snimljenu po djelima belgijskog pisca Georgesa Simenona, premijerno će u srednjoj i istočnoj Europi prikazati program Epic Drama.

Slavni glumac Rowan Atkinson glumi Maigreta, legendarnog detektiva iz djela Georgesa Simenona, u dvije uzbudljive kriminalističke priče smještene u Pariz 1950-ih…

S jedinstvenim Rowanom Atkinsonom kao briljantnim, ali i zagonetnim glavnim inspektorom Julesom Maigretom u ulozi koja demonstrira njegovu glumačku svestranost, očekuje se da će ova prva sezona osvojiti publiku svojim zanimljivim pričama, intrigantnim likovima i dojmljivom fotografijom.

Maigret

Dvije dugometražne epizode, koje možete pogledati 28. ožujka i 4. travnja 2024. u 21:50 sati, vratit će ljubitelje krimića u Pariz 1950-ih godina kako bi raspleli mnoštvo zamršenih misterija koje zahtijevaju Maigretove britke istraživačke vještine.

Kratak sadržaj serije Maigret

Serijski ubojica vreba ulicama mračnog kriminalnog svijeta pariškog Montmartrea 1950-ih godina. Pet je žena već mrtvo, a ljudi se boje izaći iz kuća nakon što padne mrak. Novine su prepune nagađanja. A glavni inspektor Maigret nema tragova i pod velikim je pritiskom…

Tako započinje prva epizoda – Maigret postavlja zamku, prvi dio ove intrigantne kriminalističke drame. To je priča u kojoj detektiv riskira sve – svoju karijeru, svoj ugled, pa čak i živote svojih kolega – kako bi pronašao krivca.

Druga epizoda, Maigretov mrtvac, bavi se ubojstvom kockara povezanog s brutalnom čehoslovačkom bandom čiji članovi pljačkaju i ubijaju bogate Parižane.

Maigret

Rowan Atkinsonovov portret Maigreta odmak je od njegovih legendarnih komičnih uloga u „Gospodinu Beanu“ i „Crnoj guji“.

U ovoj seriji Rowan Atkinson predstavlja lik Maigreta koji je stoički metodičan detektiv s nepokolebljivom predanošću pravdi. Atkinson u svoju ulogu unosi smireni intenzitet, vješto se snalazeći u složenosti Maigretova lika i dočaravajući ono najvažnije u omiljenom detektivu iz romana Georgesa Simenona.

U prvoj sezoni serije Maigret glume i Shaun Dingwall (The Mark of Cain), Leo Staar (Zovite babicu), Lucy Cohu (The Queen’s Sister), Aidan McArdle (Vojvotkinja), David Dawson (Luther), Fiona Shaw (Harry Potter) i Rebecca Night (Orkanski visovi).

Maigret: Series 2: Ep 002: Maigret In Montmarte

Serija nastala po kriminalističkim romanima George Simenon

Romani o Maigretu poznati su po svojoj psihološkoj dubini, složenim zapletima i liku samog Julesa Maigreta — metodičnog i intuitivnog detektiva koji se vješto snalazi u složenostima ljudskog ponašanja i rješava zločine.

George Simenon, jedan od najpopularnijih pisaca 20. stoljeća, napisao je ukupno 75 romana i 28 kratkih priča o tom legendarnom francuskom detektivu. Prvi roman s Maigretom, „Pietr Letonac“, objavljen je 1931. godine, a serija je nastavila osvajati čitatelje svojim atmosferičnim i kompleksnim kriminalističkim pričama sve do posljednjeg Simenonova romana s Maigretom, „Maigret i gospodin Charles“, objavljenog 1972. godine.

“Maigret” će gledatelje odvesti na uzbudljivo putovanje u svijet zločina i intriga, a možete ga pogledati diljem srednje i istočne Europe samo na programu Epic Drama, od 28. ožujka u 21:50 sati.

Tekst i fotografije uz dopuštenje: Grayling

Facebook Like Button