Veuve Clicquot Rich

Šampanjac Veuve Clicquot Rich ekskluzivno predstavljen u luksuznom Hotelu Bellevue.

U jednoj od najljepših uvala na otoku, uvali Čikat u stoljetnoj borovoj šumi, svega nekoliko koraka od mora na ugodnoj terasi Hotela Bellevue, prestižnog 5* hotela hotelske grupe Lošinj Hotels & Villas, predstavljen je novi šampanjac, Veuve Clicquot Rich.

veuve-clicquot-rich-1

Naime, nakon svjetskih metropola, kao što su Pariz, Toronto, Berlin, Puerto Rico, prestižan šampanjac Veuve Clicquot Rich predstavljen je i domaćim ljubiteljima vrhunskog šampanjca.

Okupljenim gostima na ambijentalnoj terasi Hotela Bellevue, Jadranko Smokrović, direktor razvoja prodaje i marketinga, predstavio je novu, okusom jedinstvenu liniju Veuve Clicquot Rich šampanjca čiji okus u sinergiji s pojedinim svježim voćem i povrćem dobiva potpuno drugačiju dimenziju. Predstavljanju šampanjca prisustvovali su Gordan Mohor i Vlado Šušak, osnivači te vlasnici društva MIVA d.o.o., te Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranka d.d., i Goran Filipović, član Uprave Jadranka d.d.

Smokrović Filipović Mohor

Uz tri slijeda šampanjca kuće Veuve Clicquot gosti su imali priliku uživati u posebnim gourmet delicijama pripremljenim od svježih i autohtonih namirnica u kombinaciji s lošinjskim začinskim biljem koje se uzgaja na krovu Hotela Bellevue. Naime, otok Lošinj je poznat po svojoj iznimno ugodnoj klimi i specifičnoj vegetaciji koju čini više od tisuću vrsta bilja od kojih je većina aromatična i ljekovita. Spoj Veuve Clicquot šampanjca i ribljih delicija gostima je pružilo nezaboravno gourmet putovanje.

Nova kreacija, Veuve Clicquot Rich šampanjac, poslužuje se sa svježim voćem ili povrćem, kao što su ananas, grejp, paprika, celer, svježi krastavac ili crni čaj, a sve s dodatkom kockica leda. Veuve Clicquot Rich pruža izuzetan pjenušavi užitak, on je elegantan i senzualan, nudi izuzetnu ravnotežu Cuvée A. Pinot Noira (45%), Meuniera (40%) i Chardonnaya (15%). U povijesti šampanjaca, poznatih po većoj slatkoći, ta su vina uobičajeno opisivana kao „Rich“, odnosno „Bogata“. Veuve Clicquot Rich ima 60 g/l šećera i upravo se iz tog razloga poslužuje s kockicama leda uz lagani ‘twist’ (zaokret rukom).

veuve-clicquot-rich-2

Veuve Clicquot i danas potiče i nastavlja tu tradiciju sa suvremenim RICH šampanjcem koji je specifičan zbog raznolikosti okusa. Čak i nedavno pronađene Veuve Clicquot boce na Alandskim otocima iz 1840. godine, sadrže preko 150 grama šećera po litri. Danas je Veuve Clicquot Ponsardin dio grupacije Louis Vuitton Moet Hennessy, koja je jedna od najcjenjenijih šampanjskih kuća u svijetu.

Kvaliteta Veuve Clicquot šampanjca prepoznata je i u Hrvatskoj, a dostupan je u MIVA Galeriji vina, u Ulici grada Vukovara 56 a.

Uz dopuštenje: Laurus dan (sve foografije)

Facebook Like Button