Vienna Design Week uskoro otvara svoja vrata

Glavni grad Austrije i ove jeseni postaje centar dizajna. U suradnji s brojnim bečkim muzeja, proizvodim poduzećima i dizajnerima iz cijelog svijeta dvanaesti po redu „Vienna Design Week“ održat će se od 28. rujna do 7. listopada 2018. godine. Gostujuća zemlja ovogodišnje manifestacije bit će Poljska kao jedan od najvećih proizvođača namještaja u svijetu.

Posjetitelji bečkog festivala dizajna imat će priliku na nekoliko različitih lokacija u Beču vidjeti preko 100 izložbi i instalacija i sudjelovati u mnogobrojnim radionicama. Uz izvanredan program na različite teme šest dizajnera iz Austrije i ostalih zemalja predstavit će projekte na kojima su surađivali s bečkim poduzećima i tradicionalnim obrtima kao što su zlatarnice, slastičarnice ili staklarske radionice.

„Vienna Design Week“ pokrenut je s ciljem poticanja lokalne proizvodnje i naglašava u kojoj je mjeri dizajn važan dio ne samo materijalne kulture, stila života i mode već i kako utječe na estetsko doživljavanje svijeta i razmišljanje.

Više informacija o programu na www.viennadesignweek.at

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)

Facebook Like Button