Vina Romeo

Priča o vinima Romeo seže još od davne 1850 godine. Do današnjeg dana prenošenjem s koljena na koljeno, nizom generacija, obitelj Licul očuvala je obiteljsko naslijeđe Vina Romeo. Sa sigurnošću se može reći da su ona rezultat dugogodišnje tradicije, privrženosti, rada i prije svega ljubavi prema vinovoj lozi.

Vinogradi su smješteni u dijelu crvene Istre, na mediteranskom tlu, u neposrednoj blizini mora, bogatom crvenicom (terra rossa) koja vinima Romeo daje dodatnu kvalitetu.

vina-romeo

Obiteljska privrženost te volja za radom i ljubav prema vinovoj lozi omogućila je obitelji Licul održavanje bogatstva dugogodišnjeg stvaranja autohtonog istarskog vina. Kako bi se očuvala ova prekrasna tradicija proizvodnje vina u obiteljskom okruženju, svakodnevno se teži inovaciji s ciljem konstantnog poboljšanja ponude OPG-a obitelji Licul.

Vina RomeoNjegujući obiteljsku tradiciju OPG Romeo Licul proizvodi prepoznatljiva vina istočnog istarskog vinogorja. U asortimanu Vina Romeo možete pronaći vina istarskih autohtonih sorti: Malvazija, Teran te ostale sorte vina Chardonnay, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Uz mnogobrojne nagrade i priznanja, kao aktualne nagrade, Vina Romeo izdvajaju činjenicu da su ponosni dobitnici zlatnih medalja za sorte Malvazija i Teran te srebra za Muškat žuti na Vinistri 2016.

Složnost i zajedništvo odlike su koje obitelj Licul određuju od samog početka postojanja. Te osobine obitelj nastoji utjeloviti u vinima Romeo koja ste uvijek dobrodošli isprobati u vinariji i kušaoni OPG-a Romeo Licul koji je smješten u istarskoj županiji, općina Sveta Nedelja, udaljenosti 40-ak kilometara od opatijske rivijere.

Fotografije: Julio Frangen

Facebook Like Button