Vinar Zdjelarević predstavlja Zdjela Cabaret – novi način zabave u Zagrebu!

Dugogodišnje prijateljstvo vinara Davora Zdjelarevića i producenta Siniše Cmrka iznjedrili je novu, zapravo staru formu zabave koja se na velika vrata vraća u Zagreb, a to je cabaret.

zdjela-cabaret-1

Ovih je dana javnosti predstavljen Zdjela Cabaret – jedinstveni program za ljubitelje Cabareta protkan dodatnim sadržajima koji svaki izlazak čine potpunim.
Naime, na Zdjela Cabaretu se uživa u cabaretskoj formi, uživa u pet sljedova hrane koje prati selekcija Zdjelarević vina, pjeva, pleše i smije do suza.

zdjela-cabaret-2

“Danas se vinom bave svi – čak i političari, pjevači, sponzoruše, ljudi iz poslovnog i inog polusvijeta, pa zašto se onda jedan vinar ne bi bavio Cabaretom?” – kaže simpatično proslavljeni vinar Davor Zdjelarević koji je nedavno sa svojim timom predstavio inovativni Zdjela Cabaret za kojeg je bio neposredni povod njegova knjiga ”Sve što ste oduvijek željeli znati o Penisu, a niste se usudili pitati” koja je rasprodana u prvoj nakladi.

OVDJE saznajte i više o Zdjelarevićevoj nesvakidašnjoj knjizi koja je uzbudila javnost Sve što ste oduvijek željeli znati o Penisu, a niste se usudili pitati

zdjela-cabaret-3

I tako su Zdjelarević i Cmrk ‘skovali plan’ i odlučili nasmijati publiku novom formom zabave u koju je uključen redatelj Mario Kovač koji je okupio odličnu glumačku ekipu – glumice Iskru Jirsak, Petru Težak, glumce Asima Ugljena, Zorana Pribičevića, pjevačice Maju Kesić i Ivanu Starčević, a na čelu Cabaret Banda s iznimnim glazbenicima međunarodne reputacije je Branko Ovčarić – Ovca. Ceremonijal Meštar je Siniša Cmrk.

Po čemu je Zdjela Cabaret poseban?

“Po tomu što će slijediti slavnu tradiciju Agram/Zagreb Cabaret forme u koju su se ugradili u njegovo najkvalitetnije i njegovo cvjetno razdoblje veliki Gavella, T. Strozzi, Miletić, Paljetak. Sa Zdjela Cabaretom želimo nastaviti tu nit, a naravno, prilagoditi je i 21. stoljeću njegujući dramsko-komediografski temelj dobroga teatra.

zdjela-cabaret-4

Isto tako, spojiti i tradiciju najboljih Cabaret predstava od Pariza, Berlina, Amsterdama, Londona..”. kaže Zdjelarević dodajući – ”Aktualiziranjem tema poput ocvale hrvatske demografije, a koja je kao mlohava ćuna, užasne zbrke oko razbacivanja otpada, poltronske politike koja umanjuje i negira Hrvatski suverenitet, sve je to u fokusu našeg Cabaret repertoara.

zdjela-cabaret-5

Cilj je Zagreb ponovno staviti na relevantnu kulturno-turističku kartu europskih i svjetskih metropola. Ovu predstavu napisala je Madame Fleur Feaubleau, podrijetlom Zagrepčanka, po baki Margareti, a i sama je sudjelovala u radu Pariških Cabareta preko 30 godina.”

Kako je Zdjelarević najavio na nedavnoj press konferenciji održanoj u Napretku, premijera će biti 14.veljače u zagrebačkom restoranu Heart by Lido, kad će uz cabaret biti poslužena večera uz koja će biti sljubljena odabrana vrhunskoga vina.

Penisometrija aktualizira vječnu temu seksualnost od Hektora i Andromahe, Romea i Julije, pa sve do prof. dr. sc. Blaža Kurečića, ravnatelja Instituta Penisometrije i Penisologije i njegove uvažene kolegice, prof.dr.sc. Miljenke Nerc, rukovoditeljice odsjeka Erektilne demografije, Zagrebačkog Sveučilišta.

Naša Cabaret usluga traje od 20.00 – 02.00 u noći, a obuhvaća ponudu vrhunske gastronomije, vrhunske vinske karte Zdjelarević Selekcije, kao i ostalih pića poput pjenušaca i cocktaila, te teatarski program koji obuhvaća predstavu Penisometrija, te glazbene blokove pomno odabranih glazbenih poslastica.

To uključuje i predstavljanje posebnih glazbenih gostiju, sve najeminentnijih muzičara hrvatske i inozemne scene” – otkriva Zdjelarević dodajući kako pod pojmom Zdjelarević selekcije ulaze najbolje kreirana vina za Valentinovo poput ”La Vin en Rose”, ”L’amour est tout!”, kasnije ”DomoVino”, ”DjedoVino”, ”Vino Optimizma” i niz drugih.

Cabaret kao forma je u Zagrebu oživljen, probe za prvi program su u tijeku u HKD Napredak koji je partner projekta, a Zdjela Cabaret najavljuje kako će 2023. biti u znaku još dvije predstave – ”Kaybare” i ”HRvatska ZajeBnica”, soundtrack ”Penisometrije”, ali i suradnje s vanjskim partnerima s kojima će biti realizirane neke inovativne forme poput – Izbora Miss gležnja, Izbora Mistera brade i brkova, 1. svjetsku aukciju naivne umjetnosti, Balet reviju evergreena, 1. svjetsku aukciju vina…

Foto: Nikola Zoko

Facebook Like Button