Vrhunski tango na Šibenik Dance Festivalu

Bogati program ovogodišnjeg Šibenik Dance Festivala, koji započinje 24.srpnja svečanim otvaranjem na tvrđavi Sv.Mihovila s baletom ‘Na putu’ Igora Kirova, oplemenit će najsenzualniji od svih plesova – tango.

Vještine argentinskog tanga ljubiteljima plesne umjetnosti pokazat će argentinski plesač s dugogodišnjim plesnim iskustvom – Rafael Ramirez.

rafael-ramirez

U bogatoj Ramirezovoj karijeri jedna se zanimljivost posebno ističe, a to je kako je kao instruktor tanga pripremao Madonnu u filmu ‘Evita’.

lucija-lovric-21

‘Bila je vrlo normalna i jednostavna, vježbali smo pokrete tanga i pritom se sjajno zabavljali. Jako je bila zainteresirana za kulturu tanga pa sam cijeli tim odveo na tradicionalno mjesto gdje se pleše tango. Madonna je bila vrlo profesionalna i vježbala je s mnogo strasti i energije. Ona je sjajna plesačica, no svjesna je da je samo vježba pravi put do savršenstva.’, rekao je Ramirez o suradnji s megazvijezdom.

Ramirez će tijekom Šibenik Dance Festivala, zajedno sa Zagrepčankom Šibenskog porijekla Lucijom Lovrić održavati plesne radionice za početnike ali i iskusne plesače. Plesače će podučiti strukturi i povijesti plesa, te im prenijeti savjete kako unijeti strast u ples i osjetiti partnera svim čulima.

Majstori ove plesne tehnike, osim tjednih radionica, na zatvaranju festivala će održati veliki plesnjak na kojem će sudjelovati najmanje 25 parova majstora ove plesne tehnike.

rafael-ramirez-22

‘Da bi postali dobar tango plesač važna je osobnost, jer to plesača čini drugačijim i posebnim. Bitno je imati i iskustva u ljubavi, jer ne zaboravite da je tango igra između muškarca i žene, zavođenje i strast.’, otkriva Ramirez jednu od tajni plesanja tanga, koji je kao ples mnogo puta tijekom povijesti bio zabranjivan u Argentini jer je prestrastven.

Rafael Ramirez tango je profesionalno počeo plesati nakon što je osvojio srebrnu medalju na natjecanju ‘Metropolitano de Tango‘ u Buenos Airesu 1987.godine.

lucija-lovric-22 lucija-lovric

Njegov prvi susret s Hrvatskom bio je 2005.godine i to u Zagrebu u kojem je uživao, a osobito, kako kaže u kolačima. Oduvijek je htio posjetiti Hrvatsku jer u Argentini poznaje mnogo ljudi iz naše zemlje.

Priča s Europom krenula je još kada je u školu tanga u Buenos Airesu u kojoj radi kao učitelj, počelo pristizati mnogo Europljana, koji su ga zatim zamolili da pođe s njima u Europu podučavati. Stoga još od 1997.putuje na relaciji Buenos Aires – Europa – Buenos Aires, a podučava i u Japanu.

Uz dopuštenje: Priredba (sve fotografije)

Facebook Like Button