Wish lista najpoželjnijih destinacija ovog ljeta

Iako su planovi o putovanjima trenutno stavljeni na čekanje, to nije zaustavilo putoholičare i sve koji vole putovati da sanjare o odlasku u neku drugu zemlju, grad, destinaciju.

U posljednja dva mjeseca, prema aktivnostima mnogih od nas na različitim internetskim platformama top destinacije o kojima su razmišljali Hrvati, dok su čekali vrijeme kad će moći ponovo početi putovati, je upravo naša obala.

bali putovanje

Egzotična ili atraktivna mjesta mjesta poput Balija, Andaluzije, Londona, Floride i Pariza i dalje inspiriraju ljubitelje putovanja širom svijeta, ali zbog neizvjesne situacije u posljednja dva mjeseca mnogi su označili mjesta unutar svoje zemlje.

02-makarska

U 2020. godini na Wish listi mnogih iz Hrvatske su želje i planovi posjet i odlazak na destinacije unutar Hrvatske.

Na vrhu Wish liste domaćih destinacija našli su se Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik, Opatija, Rijeka, Makarska, Rovinj i Osijek što nam govori da se putnici vesele posjetiti sunčane gradove na obali i predivne jadranske plaže, ali i vrevu koju nude veliki gradovi u unutrašnjosti, nakon tjedana provedenih u izolaciji.

Mnogi koji su već posjetili ove destinacije preporučuju ih zbog povijesti i predivnih starih građevina, šetnji uz rijeke ili more i ljubaznih ljudi.

Kynance Mews London

Kad govorimo o pustolovinama u inozemstvu putoholičari najviše sanjare o velikim europskim gradovima kulture kao i o destinacijama u susjednim zemljama.
Na tom popisu našli su se gradovi Istanbul (Turska) na prvom mjestu, zatim Budimpešta (Mađarska), London (U.K.), Beograd (Srbija) i Pariz (Francuska), a u top destinacijama našli su se i Rim (Italija), Lisabon (Portugal) i Sarajevo (BiH).

03-split

Jednako tako, visoko na listi želja zemalja koje bi mnogi željeli obići nalaze se Italija, Turska, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija. Ipak, domaće destinacije su i dalje omiljene putnicima iz Hrvatske na Booking.com Popisu želja.

Hrvatska zauzela visoko mjesto na Wish listi najpoželjnijih destinacija ljeta

Na top 1000 globalnoj listi najpoželjnijih destinacija svijeta našlo se čak devet regija iz Hrvatske, sa Splitsko-dalmatinskom županijom na vrhu, nakon koje su se na listi našle Istra i Dubrovačko-neretvanska županija.

04-zadar

Ovo su izazovna vremena u kojima je sigurnost glavni prioritet. U ovakvim vremenima razmišljanje o tome kako ćemo ponovo krenuti u istraživanje svijeta ima veliku snagu koja nam donosi inspiraciju i dobro raspoloženje – izjavila je Maja Vikario, regionalna menadžerica za Booking.com.

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button