Zadarske marine

Otkrijte višestoljetnu povijest ovoga grada, kao i zapanjujuću ljepotu njegovog čarobnog akvatorija.

Grad Zadar smjestio se u srednjem dijelu istočne obale Jadranskog mora, koji je na kopnu omeđen Ravnim Kotarima i masivom Velebit. Zadarsko područje karakterizira blaga mediteranska klima, gdje tijekom zime ravno zaleđe smanjuje intenzitet bure, a tijekom ljeta maestral osvježava brojne posjetitelje.

Središte Zadarske županije datira 3000 godina u prošlost. Njegovoj bogatoj povijesti pridonosi i iznimna prometna povezanost s mora, kopna i zraka. Autocestom A1 povezan je s većinom hrvatskih i europskih središta, međunarodnim brodskim linijama s domaćim i stranim lukama, dok se najbliža zrakoplovna luka nalazi u Zemuniku, tek desetak kilometara od središta grada.

Nautičari rado biraju plovidbu zadarskim arhipelagom jer isti broji više od stotinjak otoka i otočića. Tu se smjestio Nacionalni park Kornati, Park prirode Telašćica, ali i brojni drugi zanimljivi otoci poput Silbe, Premude, Ugljana i Pašmana.

Izvrsna početna točka za istraživanje zadarskog arhipelaga je marina Borik – smještena na zapadnoj strani grada, u mirnoj uvali uz istoimeni hotelski kompleks. Raspolaže s pedeset slobodnih mjesta na kopnu i 185 vezova u moru raspoređenih na 6 gatova – plutajućih pontona širine 2,5 metra i duljine od 35 do 110 metara. Svi vezovi imaju priključke za struju i vodu, a u neposrednoj blizini marine nalaze se svi potrebni objekti za ugodan boravak – od trgovina mješovitom robom, preko mjenjačnice do restorana i servisa.

Nautičari rado biraju i marinu Zadar, koja je smještena  u samom središtu grada – prirodno zaklonjena od jakih vjetrova i s veličanstvenim pogledom na gradske bedeme. Već šestu godinu zaredom s ponosom nosi Europsku plavu zastavu zbog visokih ekoloških standarda u očuvanju mora i okoliša.  Marina raspolaže s 300 vezova u moru i 200 mjesta za pohranu plovila na kopnu. U sklopu marine Zadar nalazi se atraktivna flota pouzdanih jedrilica i motornih jahti, servis za opremanje i održavanje plovila, restorani, casino i drugi ugostiteljsko-turistički objekti.

MARINA: BORIK
LOKACIJA: 44° 07’54 N / 15°12’36 E
KAPACITET: 185 vezova u moru za brodove maksimalne duljine do 40 m
KONTAKT: tel.: +385 (0)23 333 036; e-mail: info@marinaborik.hr

MARINA: ZADAR
LOKACIJA: 44° 07’12”N / 15°14’00” E
KAPACITET: 300 vezova u moru
KONTAKT: tel.: ++385 23 204 850; e-mail: marina@tankerkomerc.hr

Facebook Like Button