Zagriz odlične hrane

Idealna destinacija ljubitelja hrane u Sjevernoj Americi.

Montreal, najveći grad u pokrajini Quebec u Kanadi, dobro je poznat po svojoj živoj francusko-kanadskoj kulturi i njezinoj kreativnoj hrani.

Ono što ljudi najviše u Montrealu vole jesti su većinom brza hrana i ono što mogu pojesti vani, no to nužno ne mora biti loša hrana. Mi ćemo Vas provesti kroz pet najposjećenijih mjesta u Montrealu gdje ljudi najviše vole pojesti odličnu hranu.

Patka: Le Canard Libéré nudi na svom jelovniku patke, za sve koji žude za pačijim mesom. To je fantastično, jer su sva jela koja nude, bazirana isključivo na pačijem mesu. Možete probati čak i najbolje krumpire od patke. Ovaj specifičan obrok dolazi umješan u umaku od patke sa svježim sirom. Osim toga možete posjetiti i trgovinu koja se nalazi u sklopu restorana te tamo pronaći različite proizvode od patke,zatim pačija jaja, pačije meso umućeno u jaja i sušeno na suncu, pačje kobasice sa rajčicom i češnjakom.

Burgeri: Na Patati Patata, ljubitelji hamburega, uživaju u najfinijem mljevenom mesu hamburgera i krumpiru.  Jako jeftini, i jako mali hamburgeri u Vama će probuditi želju da ih pojedete još, jer je teško odoljeti jedinstvenom okusu hrskavih krumpira i najfinijeg mesa između odličnog peciva.


 

Veganska hrana : Aux Vivres je restoran u kojem vegani mogu uživati u svojoj prehrani, ukusnom i zdravom obroku. Ovo mjesto zapravo je najpoznatije po svojim dimljenim kokosima. Dimljeni kokos začinjen je na specifičan način, a recept je dobro čuvana tajna.

Pizza: Kad ste raspoloženi za komad pizze, najbolju pizzu možete naručiti u Bottega pizzeriji. Ako želite osjetiti odličnu napuljsku pizzu, Bottega je mjesto za Vas. U ovom talijanskom restoranu tijesto pizze spravljeno je po originalnoj recepturi te je stoga za svaku preporuku.

Tex Mex: Za sve one koji žude za zanimljivim okusima kulinarskih kombinacija, kuhari preporučuju Tex Mex. Gras tacos ili rižoto od kukuruza, samo su neka od jela koje možete pronaći na meniu. U ponudi su još Joli fou jastog, dimljena jabuka gumirana sa chilijem, i juha od luka s dimljenim svinjskim mesom, avokadom, sirom i paprikom.

Tekst : Azra Terzić