Zlatni savjeti: Kako odabrati najbolju perilicu za rublje?

Smanjena potrošnja deterdženta i omekšivača, a samim time i vode koja se troši za ispiranje, viši energetski razredi, kao i samozatajni uređaji koji ne divljaju dok vi spavate, samo su neke od odlika štedljivih i učinkovitih „perilica iz budućnosti“.

A budućnost je već stigla, barem kada je riječ o uređajima novih generacija koji brinu o rublju, novčaniku i okolišu. Upravo takve performanse koje valja uzeti u obzir prilikom odabira savršene perilice, ako gledamo dugoročno.

Osim što su ekonomičnije, pametne perilice već neko vrijeme dolaze opremljene različitim sustavima koji sprječavaju izlijevanje vode zahvaljujući senzorima koji u slučaju nezgoda prekidaju dovod vode u uređaj, a zahvaljujući naprednim tehnologijama brinu i o tkaninama. Kad je riječ o tome koji uređaj odabrati, dobro je razmisliti i o garanciji te dostupnosti dijelova.

gorenje waveactive perilica rublja

No za početak, razmislite o vlastitim potrebama i prostoru koji imate na raspolaganju. O broju ukućana, količini rublja i vrstama odjeće koju perete ovisi i kapacitet perilice za koji ćete se odlučiti, a dimenzije diktira prostor koji imate na raspolaganju. Perilica rublja kapaciteta od 8 ili 9 kilograma preporučuje se za tri do četiri osobe, no ako planirate prati veće komade, poput primjerice popluna, možete se odlučiti na veće modele.

Perilice s prednjim punjenjem su najčešće bolje rješenje ako za njih imate dovoljno mjesta jer troše manje energije i vode, a one koje se pune s gornje strane praktičnije su rješenje za uže prostore. Ponekad perilice s prednjim punjenjem imaju duže cikluse pranja pa ako vam je to važno, uzmite u obzir one koje sadrže i kraće programe.

perilica rublja programi stednja struje

Osim toga, one su i nježnije prema odjeći, nerijetko troše manje deterdženta, a mogu biti i jeftinije jer je za njima veća potražnja. Odgoda pranja je jedna od funkcija koja vam može biti izrazito korisna ako želite iskoristiti vrijeme jeftinije struje ili da vas ujutro dočeka čisti veš. No pritom imajte na umu da valja odabrati tiše modele jer ako je perilica bučna može vas buditi po noći glasnim zvukovima.

Gorenje WaveActive perilice rublja jedan su od primjera izrazito štedljivih uređaja učinkovitost do A+++ razreda, a osim na struji i vodi, uštedjet ćete i vrijeme potrošeno na peglanje, kao i na omekšivaču – koji uopće ne morate koristiti. Dodatan tretman parom na kraju odabranog programa pranja smanjuje nabore, neugodne mirise i bakterije.

Među drugim pogodnostima je IonTech funkcija koja snagom iona bolje otklanja mrlje, bez visokih temperatura ili dodatnih kemikalija čime čuva kožu, kao i odjeću.

gorenje waveactive detergent za rublje

WaveActive perilice spajaju inventersku tehnologiju učinkovitog, ali tihog motora s bubnjem čija rebrasta površina u obliku valova brine o tkaninama, čuva ih i minimalno gužva. Dodatni tretman protiv tvrdokornih mrlja, brzinski program koji pere rublje u 59 minuta, poseban program s parom koji se osvježava odjeća i olakšava glačanje, kao i dozator koji pomaže odrediti optimalnu dozu deterdženta za pranje – također su neke od pogodnosti WaveActive perilica koje olakšavaju svakodnevicu.

Osim toga, povećana stabilnost i značajno smanjene vibracije, zahvaljujući bočnim i podnim oblogama, rezultiraju manjom bukom i kod najviših razina okretaja centrifuge omogućuju da perilica obavi svoj posao dok vi spavate.

gorenje waveactive susilica rublja

Imate li dovoljno prostora u domu, razmislite i o sušilici rublja

Modeli u seriji WaveActive sušilica razlikuju se po dimenzijama, energetskim razredima, kao i potrebama kućanstava, a zajedničko im je je intuitivno i jednostavno korištenje.
Osim toga WaveActive sušilice rublja kondenziraju 90 posto vlage iz odjeće te tako pomažu protiv skupljanja vlage u domu.

Dok se dvosmjerni sustav upuhivanja zraka brine da i veliki komadi rublja budu mekani i osušeni, tehnologija toplinske pumpe sprječava presušivanja ili skupljanja odjeće. Ovisno prema vrsti tkanine možete odabrati optimalnu kombinaciju temperature, okretaja bubnja i vremena sušenja, a postavke se mogu dodatno prilagoditi.

Program za brzinsko osvježavanje odjeće koji uklanja mirise hrane, cigareta, sportski program koji čuva osjetljive tkanine, program za posteljinu ili posebna njega odjeće za djecu neke su od pogodnosti WaveActive sušilica koje će vam olakšati život.

Facebook Like Button